SVE ZBOG RATA

Video | Riječki JGL zbog rata u Ukrajini gubi milijune eura; Iz tvrtke objasnili što se događa

Najveća je domaća farmaceutska kompanija čak 55 posto svojeg tržišta ostvaruje u Rusiji, Bjelorusiji i Ukrajini

Dok Europom bjesni rat na relaciji Rusija – Ukrajina, hrvatski izvoznici zbrajaju milijunske gubitke.

Riječki JGL više od polovice prodaje ostvaruje na istočno-europskom tržištu.

O padu prihoda više u videoprilogu Kanala Ri:

Novinar: LARRY AMBROZICH
Snimatelj: MAURO GRUBIŠA, arhivske snimke
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

“Naša ukupna prodaja u Rusiji, Bjelorusiji i Ukrajini iznosi 55 posto. Tamo imamo prodaju od 13 milijuna eura. I dok je u Rusiji stanje stabino, poslovanje je bez većih poteškoća ali je izloženost zbog pada rublja značajna.”, kaže Eva Usmiani Capobianco, članica Upravnog odbora JGL-a za Kanal Ri.

Svaki pad rublja milijunski je minus u blagajni, no prateći stanje u Ukrajini i prije eskalacije te opečeni krizom iz 2014, i 2015, sva potraživanja su osigurana, napominje Usmiani Capobianco

Jadran galenski u Rusiji zapošljava oko 200-tinjak radnika. Ukrajinski proizvodni proces trenutno je u stanju mirovanja.

“Najvažnija nam je sigurnost ranik. U UkrajIni imamo 63 zaposlenika. trenutno su na sigurnom. Nadamo se da će se to sve brzo smiriti.”, dodaje Eva Usmiani Capobianco, članica Upravnog odbora JGL-a.

Kako će se rat na europskom tlu odraziti na financijska izvješća tek će se znati, no u pandemijskoj godini unatoč i izostankom sezone gripe brojke su odlične.

A da je tome tako potvrđuju i ulaganja koja nisu zaustavljena.

Radost zbog povijesno najboljih financijskih rezultata nažalost pokvarila je situacija u Ukrajini. Ipak, premijernu Zlatnu kunu u kategoriji najbolje društveno odgovorne i održive kompanije, obećavaju, opravdat će i ove godine, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari