EVO DETALJA

Objavljen javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana po modelu POS-a radi utvrđivanja nove Liste reda prvenstva

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Grad Rijeka je putem Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana po programu društveno poticane stanogradnje radi utvrđivanja Liste reda prvenstva za kupnju POS-ovih stanova. Rok za podnošenje zahtjeva je 6. travnja 2023. godine.

Društveno poticana stanogradnja (POS) provodi se izgradnjom stanova koji se prodaju uz obročnu otplatu pod pristupačnijim uvjetima od tržnih u pogledu kamata i rokova otplate.

Pravo na kupnju POS stana, prema odredbama Odluke o uvjetima i mjerilima za kupnju stanova po programu društveno poticane stanogradnje, imaju svi građani koji su državljani Republike Hrvatske pod uvjetom da podnositelj zahtjeva za kupnju stana i član obiteljskog domaćinstva naveden u zahtjevu te bračni drug, izvanbračni drug i životni partner nisu kupili stan iz programa poticane stanogradnje na području Republike Hrvatske.

Prvenstvo pri kupnji POS stana imaju građani koji prvi puta stječu stan u vlasništvo za potrebe svoga stanovanja. Red prvenstva na kupnju stana određuje se prema uvjetima i mjerilima propisanih Odlukom, ovisno o uvjetima stanovanja i stambenom statusu, na način da prednost na kupnju stana imaju osobe koje nemaju odgovarajuće riješeno stambeno pitanje, odnosno nemaju odgovarajući stan.

Rok za dostavu zahtjeva je zaključno 6. travnja 2023. godine, isključivo na obrascu koji je sastavni dio teksta Javnog poziva i dostupan je online na portalu Grada Rijeke, www.rijeka.hr  i na mrežnim stranica Agencije za društveno poticanu stanogradnju Grada Rijeke. Obrazac je također moguće podići na šalterima 10, 11 i 12 u šalter sali Grada Rijeke, Titov trg 3.

Zahtjevi se podnose pute pošte ili osobno u šalter sali Grada Rijeke, Titov trg 3, na  šalterima broj 10, 11 i 12 radnim danom od 9.00 do 14.00 sati.

Popis isprava i dokaza koji se prilažu uz zahtjev naveden je u Javnom pozivu.

Sve isprave koje se mogu pribaviti elektroničkim putem iz sustava e-građani su važeće.

Lista prvenstva utvrđuje se na osnovi sljedećih mjerila:

a) prvog stjecanja stana u vlasništvo za potrebe svoga stanovanja,

b) stambenog statusa podnositelja zahtjeva,

c) prebivanja podnositelja zahtjeva na području grada,

d) životne dobi podnositelja zahtjeva,

e) broja malodobne djece i djece na redovnom školovanju,

f) stručne spreme podnositelja zahtjeva,

g) statusa hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata,

h) statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata,

i) statusa člana obitelji poginulog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja,

j) statusa hrvatskog branitelja – dragovoljca iz Domovinskog rata,

k) zdravstvenog stanja – invalidnosti ili tjelesnog oštećenja.

Sve informacije vezane za podnošenje zahtjeva mogu se dobiti u osobno u Odjelu gradske uprave za gospodarenje imovinom, Rijeka, Titov trg 3, putem telefona 209-341, te putem maila pos.lista.2023@rijeka.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari