EVO DETALJA

Objavljen je natječaj za upise u Dječji vrtić Viškovo za pedagošku godinu 2024./2025.

Foto: Pixabay

Dječji vrtić Viškovo objavio je natječaj za upis djece u Dječji vrtić Viškovo za pedagošku godinu 2024./2025. Upis se provodi za sljedeće programe: redoviti cjelodnevni 10-satni vrtićki program i redoviti cjelodnevni 10-satni jaslički program.

Tekst natječaja sa svim potrebnim informacijama dostupan je na web stranici dječjeg vrtića www.vrtic-viskovo.hr te na web stranici Općine Viškovo www.opcina-viskovo.hr. Sve informacije mogu se dobiti pozivom na telefonske brojeve: 01/6661-555, 051/256-844 odnosno putem e-maila adresa: helpdesk@carnet.hr ili vrtic-viskovo@vrtic-viskovo.hr.

Upis djece u Dječji vrtić Viškovo provodi se isključivo putem aplikacije e-Upisi, dostupne na portalu e-Građani i to u razdoblju od 30. ožujka 2024. godine do 10. travnja 2024. godine u 12,00 sati. Aplikaciji e-Upisi moguće je pristupiti putem poveznice https://vrtici.e-upisi.hr na kojoj se nalaze i upute za korištenje sustava (pri dnu stranice).

Samo iznimno, u situaciji kada roditelj nije u mogućnosti izvršiti prijavu putem navedene aplikacije, prijavu u njegovo ime može podnijeti administrator vrtića. Roditelj se u tom slučaju mora prethodno obavezno najaviti u vrtić i dostaviti traženu dokumentaciju.

„U odnosu na prošlogodišnje upise novost je da nema liste čekanja već će se slobodna mjesta ukoliko ih bude popunjavati putem naknadnih upisa koji će se provoditi na isti način kao i redoviti upisi. Roditelji djece koja ne budu upisana u vrtić u redovitom upisnom roku ponovno moraju predati zahtjev za upis u naknadnom upisnom roku. S obzirom na dosadašnja iskustva i situacije s kojima smo se suočavali, kako mi u Dječjem vrtiću tako i stručne službe unutar našeg osnivača Općine Viškovo, apeliram na roditelje da obavezno s punom pozornošću pregledaju sve dokumente koje dostavljaju uz Zahtjev za upis kako bi upisni postupak prošao sa što manje komplikacija. Također, treba provjeriti da li je sustav povukao potrebne podatke, odnosno ako su isti vidljivi kod ispunjavanja Zahtjeva. Ako nisu, potreban dokument treba priložiti uz označeni kriterij. Naglašavam da se uz ispunjenu i kreiranu e-Prijavu obavezno mora priložiti potvrda o obavljenom zdravstvenom sistematskom pregledu predškolskog djeteta prije upisa u dječji vrtić. U slučaju da rubrika „Sistematski pregled“ nije dostupna, dokument je potrebno priložiti uz bilo koju rubriku, odnosno kriterij. Osim navedenog, roditelj je dužan prilikom podnošenja e-Prijave za upis priložiti dokaze o činjenicama bitnim za ostvarivanje prednosti pri upisu, a koje nije moguće pribaviti putem sustava e-Građani. Svaka e-Prijava sadrži šifru djeteta pomoću koje će roditelji moći provjeriti status djeteta na Odluci o privremenim rezultatima upisa i Odluci o konačnim rezultatima upisa.“, ističe zamjenica ravnateljice Dječjeg vrtića Viškovo Danijela Varda Mečev.

Odluka o privremenim rezultatima upisa bit će objavljena 26. travnja 2024. godine na oglasnoj ploči i službenoj internet stranici Vrtića. Upisi nakon redovitog upisnog roka će se provesti samo ako u Vrtiću bude slobodnih mjesta. Naknadni upisi će se provoditi na isti način kao i redoviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari