PROGLAŠENO IZVANREDNO STANJE

Galerija | Objavljene uznemirujuće fotografije odrona u Delnicama! Naglo je porastao vodostaj Kupe, prijete bujične poplave

Radi oborine koja je pala i još uvijek pada na gornjem toku rijeke Kupe, došlo je do naglog porasta vodostaja te ulaska u mjere obrana od poplava s tendencijom daljnjeg porasta vodostaja.

Izvanredno stanje obrane od poplava proglašeno je za Selo Kupa, selo Hrvatsko i Zapeć, gdje se nalazi nekoliko kuća, koje za sada nisu ugrožene.

Sutra tijekom dana i u Karlovcu se očekuje ulazak u mjere obrana od poplava, a vrh vodnog vala moguć je u noći sa petka na subotu. U 24 sata palo je više od 100 litara kiše u Gorskom kotaru.

Srušeno stablo i odron

Grad Delnice je na Facebooku je objavio fotografije srušenog stabla i odrona.

“Neprohodna je cesta od Razloškog okruga prema Razlogama zbog odrona i srušenog stabla. Gradska služba Grada Delnica za nerazvrstane ceste je na putu. Ako su vam potrebne vreće pijeska za zaštitu od poplava, kontaktirajte broj 812-131 ili broj 207-093”, napisali su u objavama.

U unutrašnjosti pretežno, a na većem dijelu Jadrana promjenjivo oblačno, uz povremenu kišu, mjestimice i grmljavinu. Ponegdje je moguća obilnija oborina uz izražene pljuskove, a osobito na Jadranu i lokalni neverini. Vjetar u sjevernim kopnenim područjima slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni. U predjelima uz Jadran te na Jadranu jugozapadnjak i jugo, mjestimice jako. Najviša dnevna temperatura između 17 i 22, na Jadranu od 23 do 28 °C, izvijestio je DHMZ, a prenosi Net.hr.

Foto: Facebook Grad Delnice

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari