OBNOVA PROMETNICA: Uskoro u prometu dio zaobilaznice preko Viškova; dogovorena obnova ceste čvor Rešetari-Krnjevo

 

Govoreći o brojnim radovima što se izvode na riječkim prometnicama, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel jučer je naveo, a prenosi službeni portal Grada Rijeke,  kako se – što se ulice Riva tiče – radovi privode kraju.

Bilo je predviđeno da se završni asfaltni sloj postavi sljedeće nedjelje. Budući da su taj dan izbori, a za izvođenje radova potrebno je u cijelosti zatvoriti ulicu za promet, završni će se sloj, kao i horizontalna signalizacija, postaviti u nedjelju 15. studenoga.

Druga faza radova obuhvatit će dionicu od zgrade Transadrije do mosta preko Mrtvog kanala. Hrvatske ceste i Hrvatske željeznice će sporazumom koji se upravo dovršava, odrediti način uklanjanja i ponovnog postavljanja željezničke pruge, kako se ubuduće ne bi događale pukotine uz prugu. Ti će radovi krenuti poslije 6. siječnja.

Što se tiče čvora Orehovica radovi će biti gotovi do kraja ovog mjeseca, a do konca prosinca trebala bi biti u promet puštena i novoizgrađena dionica ceste koja je predviđena kao zaobilaznica preko Viškova, do CZGO Marišćina, od čvora Hosti do čvora Štefani i koja se treba spojiti na cestu kroz Viškovo, negdje u visini Viševca. Otvaranjem ove dionice znatno će se rasteretiti postojeća cesta koja vodi preko Pehlina.

 

[highlight]

Sa Hrvatskim cestama dogovorena je i obnova ceste od čvora Rešetari do Krnjeva u dužini 4 km koja je u lošem stanju i na kojoj će u potpunosti biti zamijenjen asfaltni sloj.

 

[/highlight]

U tijeku su i radovi na izgradnji cesta i druge infrastrukture za izgradnju novih stanova POS-a na Martinkovcu. Nakon završetka natječaja za izgradnju zgrada, predviđeno je da radovi na izgradnji objekata krenu početkom iduće godine.

S obzirom na to da je u potpunosti pripremljen i sporazum između Grada, Hrvatskih cesta i KD VIK za rekonstrukciju i izvođenje opsežnih radova na uređenju Adamićeve i Krešimirove ceste, koji će obuhvatiti izgradnju sustava odvodnje, i iduće godine čeka nas kopanje i drugačija regulacija prometa u tim ulicama.

Gradonačelnik je dodao kako je cilj u centru grada stvarati čim više prostora za pješake. tako će se južni dio trga 128. brigade u potpunosti zatvoriti za promet vozila, a usporedo s time uredit će se parkiranje i promet u ulicama Dolac, R. Strohala te dijelom u ulici F. Kurelca. Ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, do sredine 12. mjeseca sjeverna strana ulice Dolac bit će zabranjena za parking, a Strohalova ulica postat će dvosmjerna, dok će u ulici F. Kurelca biti zabranjeno parkiranje na potezu od Barčićeve do Strohalove, odnosno zgrade gimnazije, radi veće protočnosti vozila i veće sigurnosti za pješake. U istom tom razdoblju bit će postavljeni pilomati na trgu ispred Katedrale Sv. Vida čime će taj prostor biti prepušten pješacima, a izvest će se i manji radovi na uređenju trga.

(I.N.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari