ŠKOLU OBIŠAO ŽUPAN KOMADINA

Obnovljene prostorije OŠ Jurja Klovića Tribalj: Nova učionica s kabinetom, školska kuhinja, blagovaonica, zbornica…

Ulaganje u OŠ Jurja Klovića Tribalj u iznosu od 118.500,00 eura u cijelosti je financirala Primorsko-goranska županija

Župan Zlatko Komadina i resorna pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, u pratnji ravnateljice škole Vilme Renate Car Katnić i načelnika Općine Vinodolske Daniela Grbića, obišli su nove prostorije Osnovne škole Jurja Klovića Tribalj koje je tijekom 2023. i 2024. godine uredila Primorsko-goranska županija.

Radovi na unutrašnjem uređenju provedeni su u prostorijama nekadašnjeg, iseljenog dječjeg vrtića koji sada djeluje na drugoj lokaciji, a obuhvaćali su izradu tople veze sa starim dijelom školske zgrade, uređenje nove školske kuhinje i blagovaonice te sanitarnih čvorova i zbornice.

Preuređenjem je dobivena i jedna nova učionica s pripadajućim kabinetom. Ulaganje u OŠ Jurja Klovića Tribalj u iznosu od 118.500,00 eura u cijelosti je financirala Primorsko-goranska županija.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

„Ovo je matična škola za Tribalj i Drvenik. Općina ima još jednu školu u Bribiru i na sve njih pazimo, na njihovo opremanje i uređenje. U ove radove je uloženo otprilike 120 tisuća eura te su stvoreni kvalitetni uvjeti za nastavu i produženi boravak“, rekao je župan Komadina. Govoreći o planovima za sportsku dvoranu, naveo je da po broju učenika škola ne zadovoljava uvjete, međutim, postoji želja Općine da se zajedničkim snagama napravi projekt.

„Projektna dokumentacija bi se trebala kandidirati kada budu otvoreni natječaji da se osiguraju sredstva kroz Mehanizam za oporavak i otpornost. Optimist sam i vjerujem da će učenici jednog dana imati dvoranu za tjelesni odgoj i društvene aktivnosti“, zaključio je župan. Što se tiče budućih planova Županije, istaknuo je izgradnju novih škola u Marinićima i Kastvu, proširenje škole u Dobrinju te gradnju školske sportske dvorane u Malom Lošinju.

„Kada završimo te projekte stvorit će se uvjeti da sva djeca iz Primorsko-goranske županije pohađaju jednosmjensku nastavu. Pored toga, održavamo i dnevne boravke u svim školama za djecu putnike tako da učenici kvalitetno iskoriste vrijeme u školi“, rekao je župan.

Ravnateljica škole izrazila je zadovoljstvo novouređenim prostorima koji se uskoro stavljaju u funkciju.

“Školi je bila neophodna kuhinja s blagovaonicom, a sada će to sve biti na jednom višem nivou. Uskoro nas očekuje i cjelodnevna nastava pa je i to jedan od razloga zašto je bilo potrebno uređenje kojim smo dobili i novu, veliku učionicu za produženi boravak kojeg ove godine pohađa 21 učenik. Specifičnost škole je što ima više od 60 posto učenika putnika i zahvaljujući Primorsko-goranskoj županiji imamo jedan od najbolje organiziranih prijevoza na čemu sam im izuzetno zahvalna“, rekla je ravnateljica i pohvalila se podatkom da su učenicima 4. i 8. razrede ove škole ocjene iznad prosjeka u PGŽ-u i Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari