Od Bureka kod braće do riječkih plaža: Rijeka ima USE-IT mapu za mlade turiste!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Čak četvrtina riječkih gostiju je u dobi između 19 i 30 godina, a upravo njima je namijenjena karta grada europskog brenda USE-IT, dosad ostvarenog u više od 40 europskih gradova. I Rijeka ima USE-IT mapu!

Od Bureka kod braće, preko Kružne, ulice, Konta, Roomescapea do šetnje uz Rječinu i riječkih plaža – to su neke od lokacija kojima mladi Riječani ilustriraju mladim gostima što vidjeti, jesti, gdje se opustiti ili okupati.

Riječka USE-IT mapa nastala je suradnjom riječke Turističke zajednice i Regionalnog info-centra za mlade.

U tiskanom obliku zasad je dostupna u Turističkom informativnom centru na Korzu, a uskoro će biti i na svim lokacijama koje su na njoj spomenute.

Suradnjom Turističke zajednice grada Rijeka i Regionalnog info-centra za mlade Rijeka- UMKI kreirana je nova turistička mapa pod nazivom USE-IT Rijeka kojoj je cilj približiti se mladim ljudima koji će u budućnosti posjetiti Rijeku te je doživjeti kroz savjete mladih Riječana i onih koji se tako osjećaju.

Cilj ovog projekta je proširiti svijest o upoznavanju gradova zabavnim i praktičnim mapama koje rade mladi za mlade širom Europe uz suradnju s USE-IT EU iz Bruxellesa.

USE-IT mapu možete vidjeti na www.use-it.travel/cities/detail/rijeka gdje je dostupna i u digitalnom formatu te se može preuzeti i koristiti i preko App Store i Google Play aplikacija.

USE-IT mapa nije komercijalna – znači, nema reklama. I nije klasična turistička, pa su na njoj rijetko kad kulturno-povijesni spomenici i muzeji, ali su zato zabilježene sve lokacije bitne za život mladih Riječana i gostiju.

Prva riječka USE-IT mapa tiskana je u nakladi od 20 tisuća primjeraka. Ilustrirala ju je Ana Dejanović, za narativne dijelove zadužena je bila Korina Zoretić, a grafički ju je dizajnirao Mateo Levak.

Predstavljanje mape počelo je u četvrtak konferencijom za novinare, a niz promotivnih događanja završit će u petak 21. lipnja na Pećinama, u Beach baru Pajol, s programom koji će početi u 20 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari