UZELI UZORKE

Od čega su se razboljeli kupači u Klenovici? Reagirao je Zavod za javno zdravstvo

Foto: Pixsell

U Klenovici more je drastično zagađeno fekalijama, osim neugodnog smrada i odvratnog mora uz samu plažu, brojni stanovnici i posjetitelji zbog zagađenja su imali teške probavne smetnje, prijavili su medijima kupači.

Na upit RTL.hr-a o mogućoj provjeri kakvoće mora na tom području Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije odgovorio je da je odmah nakon dobivene informacije o zabrinjavajućem stanju na području plaže Klenovica poduzeo sve Zakonom definirane radnje u cilju dodatne kontrole kvalitete mora.

Kažu kako su uzorkovanja u tijeku, ovlašteni laboratorij je u pripravnosti, te će kada svi uzeti uzorci budu obrađeni u slučaju loših uzoraka postupiti sukladno Zakonu.

“Obavijestit ćemo sve nadležne institucije s kojima smo već u kontaktu, te putem službene stranice Zavoda obavijestiti širu javnost”, odgovorili su iz Zavoda.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari