NOVI PODACI

Od početka lipnja u PGŽ među zaraženima samo 6 posto cijepljenih

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Prema podacima Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo PGŽ, danas je 28 novooboljelih osoba, te 11 ozdravljenih, dok broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području Primorsko-goranske županije iznosi 135.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 2326 uzoraka briseva. Udio pozitivnih osoba iznosi 1.20%. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a, broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti, jednak je jučerašnjem, te iznosi 17.

Šesnaest novooboljelih su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, petero iz Gorskog kotara, četiri s otoka Lošinja, te tri iz Crikveničko-vinodolske regije. Dvadeset osoba pripada skupini radno aktivnih stanovnika, petero mlađoj skupini te troje skupini stanovnika koja je starija od 65 godina.

VIDEO DANA:

Na respiratoru se nalazi jedan pacijent. Tijekom jučerašnjeg dana od COVID-19 bolesti u regionalnom COVID centru KBC Rijeka nije bilo preminulih osoba.

Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ-u je, zbog pojačanog rasta broja aktivnih slučajeva, ali istovremene stagnacije broja hospitaliziranih osoba, nešto niži od jučerašnjeg i iznosi 12.59%.

Među zaraženim osobama od početka lipnja, odnsno u razdoblju u kojem je zaražavanje potaknuto tzv. Delta sojem virusa, je oko 6% cijepljenih osoba, koje u pravilu imaju blage oblike bolesti i ne završavaju na bolničkom liječenju. Također je važno istaknuti kako od pet umrlih osoba iz PGŽ-a od početka četvrtog vala epidemije nema niti jedne cijepljene osobe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari