NOVI PODACI

Od početka lipnja u Primorsko-goranskoj županiji 858 zaraženih, 58 ih je bilo cijepljeno

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Od 1473 u nedjelju testirana uzorka u Primorsko-goranskoj županiji nijedan nije bio pozitivan, ali je od posljedica covida-19 nakon duljeg vremena u riječkom KBC-u umrla jedna osoba, rekao je ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović.

Umrla osoba (74), s prebivalištem izvan Primorsko-goranske županije, imala je i brojne komorbiditete, rekao je Mićović.

S 15 ozdravljenih osoba u nedjelju, u županiji je sada 177 aktivnih slučajeva bolesti.

U KBC Rijeka liječi se 21 pacijent s covidom-19, na respiratoru su dvije osobe.

Mićović je na redovitoj tjednoj konferenciji za novinare istaknuo da je od početka lipnja, za četvrtog vala, u Primorsko-goranskoj županiji zaraženo 858 osoba, od kojih 64 djece mlađe od 12 godina, koja se ne mogu cijepiti.

Od ostalih zaraženih, samo 58 ih je bilo cijepljeno, odnosno 7,3 posto, istaknuo je Mićović, dodajući da ovi pokazatelji upućuju jasnu poruku o važnosti cijepljenja.

VIDEO DANA:

Nastava u svim školama po A modelu

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina ustvrdio je da su, zahvaljujući dobrim epidemiološkim pokazateljima, odgovornom ponašanju zdravstvenih i turističkih djelatnika te disciplini građana i gostiju, u županiji ostvareni sjajni turistički rezultati. Do sada je ostvaren 30 posto bolji rezultat nego prošle godine, te oko 90 posto rezultata rekordne 2019. godine, istaknuo je župan.

Komadina je najavio da školska godina na području županije počinje 6. rujna i to u svim školama po A modelu. To je rezultat dobre epidemiološke slike, odluka Ministarstva znanosti i obrazovanja i našeg županijskog stožera, ocijenio je (HINA)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari