POZDRAV IZ RIJEKE!

Od ponedjeljka besplatne vođene šetnje Kantridom, Zametom, Mlakom i Pećinama

Foto: Mara Prpić

Urbani separe poziva vas na četiri šetnje riječkim kvartovima

Kroz projekt Pozdrav iz Rijeke! od 17. do 22. travnja prilika je za podrobnije upoznati Kantridu, Zamet, Mlaku i Pećine.

Udruga Urbani separe bogat cjelogodišnji program započinje nizom vođenih tura riječkim kvartovima. Radi se o susjedstvima koja će, kroz proljeće i ljeto, oživjeti uz pomoć susjeda kroz velike kvartovske festivale.

Serija šetnji zamišljena je kao ležerno upoznavanje susjedstava u zajedničkom razgovoru o posebnostima, zanimljivostima i potencijalima ali i susjedskim problemima koje muče Riječanke i Riječane. Utoliko, šetnjama će se pridružiti i susjede i susjedi koji u ovim kvartovima žive.

Pridružite se vođenim šetnjama kroz idući tjedan

Šetnja Zametom kreće u ponedjeljak 17. travnja u 18 sati, uz okupljanje kod dvorane Zamet. Šetnja Mlakom zakazana je za utorak 18. travnja u 18 sati, a posjetitelji će se okupiti na dnu parka Mlaka. Šetnja Kantridom održat će se u petak 21. travnja u 18 sati, a započet će na autobusnoj stanici iznad stadiona Kantrida. Šetnja Pećinama planirana je u subotu 22. travnja u 10 sati, uz okupljanje kod hotela Jadran

Zamet

Pravi mali grad u gradu.

Pjaca, Brodokomerc, pošta, knjižnica, igralište, vrtovi. Parkovi pravi ili oni priručni ispred zgrade. A tek subota na trgu kod dvorane! Djeca, psi, bicikle, zvončari, lopte, čitači novina i knjiga, ispijači kave. Sve vrvi i užurbano je. Znaš da Zamet ima i svoju špilju?

Vidimo se ispred dvorane Zamet u 18 sati.

Mlaka

Najneobičnija gradska susjeda.

Mlaka ima najveći i prvi park u Rijeci, urbane vrtove i Industrijsku ulicu. Cijeli kvart kao da je jedan veliki podsjetnik na malu, ali moćnu Rijeku devetnaestog i dvadesetog stoljeća.

Vidimo se na dnu parka Mlaka u 18 sati.

Kantrida

Kvartovska kraljica na kraju grada.

Kantrida je velika, raznolika, zvučna i bučna. Kantrida ima 3. maj, stadion, atletsku dvoranu, bazene i plaže. Ima i najbolju lučicu na svijetu.

Vidimo se na autobusnoj stanici iznad stadiona u 18 sati.

Pećine

Najdraža rivijera. Vile, palme i more.

Pećine imaju Križić, Sablićevo, Vilu Olgu, Park Hotel, Glavanovo, Srebrenu, Ružićevo i Grčevo. Od jedinice do šestice. Najstarije plaže Sušaka.

Vidimo se ispred hotela Jadran u 10 sati.

Sudjelovanje u projektu Pozdrav iz Rijeke!

Niz šetnji odvija se u sklopu projekta Pozdrav iz Rijeke! koji se sastoji od četiri jednodnevna kvartovska festivala kroz koje će se u svijet poslati ponosne, kreativne i zabavne pozdrave iz našeg grada.

Do 26. travnja, Riječanke i Riječani mogu se prijaviti za sudjelovanje u osmišljavanju i organizaciji ovih događanja. Prijave su moguće putem stranice projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari