Od sutra starta četverodnevni Jesenski sajam kod Konta. Dijelit će se i sadnice!

Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Ovogodišnji Jesenski sajam kod Konta održat će se od srijede, 18. do subote, 21. rujna na već poznatoj lokaciji na mostu na Rječini, kod hotela Continental.

Četrdesetak zanimljivih izlagača će kroz četverodnevni Jesenski sajam u organizaciji tvrtke Rijeka plus izložiti mnoštvo cvjetnih sadnica, kaktusa i sukulenata kao i domaćih proizvoda hrvatskih OPG-ova. Naći će se proizvodi poput lavande, meda, maslinovog i bučinog ulja, proizvoda od voća i povrća, likera, sapuna i drugog zanimljivog asortimana za svako kućanstvo.

I ove godine će KD Čistoća sudjelovati akcijom dijeljenja sadnica – trajnica zainteresiranim građanima, a koje su tijekom ljeta ukrašavale gradske cvjetne gredice.

S jednog od sajmova (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)

Radi se o aromatičnim trajnicama koje su ove sezone bile zastupljene kako bi na jesen mogle nastaviti mirisati na balkonima i u domovima građana, a sve s ciljem doprinosa ekološkoj održivosti urbane sredine. Uz sadnicu će građani dobiti upute o uzgoju, brizi te korištenju i pozitivnim učincima ovih biljaka na svakodnevni život.

Podjela sadnica će se održati u četvrtak i petak, 19. i 20. rujna, od 9 do 12 sati.

Ana Smokrović, autorica stranice “Anino povrće”, koja inače održava radionice na kojima se može naučiti kako uzgojiti i pripremiti zdravu hranu, održat će edukativno predavanje pod nazivom “Uvod u biodinamičku obradu zemlje” u subotu, 21. rujna u 11 sati.

Radno vrijeme sajma je svakog dana od 8 do 19 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari