Odgođen “Homo si teć” festival, opasnost od zaraze koronavirusom je prevelika!

Foto: Marin Ćuk Vurnek EVENTography

Naime, RijekaRun utrke godinama nose međunarodni karakter te okupljaju trkače koji dolaze iz zemalja diljem svijeta

Zbog neizvjesnosti po pitanju budućih mjera suzbijanja razvoja epidemije korona virusa u europskim zemljama, a time i Hrvatskoj, ulične utrke i popratne manifestacije u sklopu Festivala sporta i rekreacije “Homo si teć /RijekaRun” odgađaju se, iznimno ove godine, za mjesec rujan.

Naime, RijekaRun utrke godinama nose međunarodni karakter te okupljaju trkače koji dolaze iz zemalja diljem svijeta, a u ostatku manifestacije sudjeluje velik broj Riječanki i Riječana djece, invalida i brojnih posjetitelja Rijeke.

“Razumijevajući da se veći broj trkača zbog preporuka vezanih uz suzbijanje epidemije korona virusa neće odazvati utrkama, a očekivano je i da građani iz istih razloga odustanu od masovnijeg posjeta centru grada i sudjelovanja u građanskim trkama, odlučili smo da odgađamo ukupnu manifestaciju za mjesec rujan”, poručili su organizatori.

Novi datumi festivala:

Subota, 12.09.2020. – 539 skok
Subota, 19.09.2020. – Molo longo trk
Nedjelja, 27.09.2020. – 5. riječki maraton / 19. riječki polumaraton / utrka štafeta 3×7 km / Desetka / Erste Petica /
Humanitarna utrka građana “Homo si teć” / dm mići trk / Memorijalna utrka Milke Milinković

Želja nam je da sve natjecateljske i nenatjecateljske utrke zadrže ne samo brojnost nego i pozitivan duh koji se godinama razvija među posjetiteljima i sudionicima. Upravo iz tog razloga, odlučili smo odgoditi utrke za razdoblje u kojem će mjere suzbijanja razvoja epidemije korona virusa biti, nadamo se, završene, a Hrvatska i ostale europske zemlje te zemlje diljem svijeta oslobođene potencijalne opasnosti od ovog virusa.

Mjesta panici nema, vjerujemo racionalnim i trezvenim pojašnjenjima znanstvenika, liječnika i epidemiologa te smatramo odgovornim činom da organizaciju ove iznimno dobro posjećene tradicionalne međunarodne riječke manifestacije odgodimo za mjesec rujan.

Na taj način svi će građani i posjetitelji Rijeke dobiti mogućnost da bez zadrške i zazora uživaju u događanjima koja se u sklopu ove manifestacije tradicionalno održavaju u Rijeci na dan utrke, ali i kroz dva vikenda prije same utrke.”, zaključili su organizatori.

Sve dodatne informacije potražite na www.rijeka.run

U ime organizacijskog odbora Festivala sporta i rekreacije “Homo si teć / RijekaRun” informaciju potpisuju Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza; Radovan Šoljaga, predsjednik Atletski klub Ri maraton i Iva Florijančić, direktorica Atletkog kluba Kvarner.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari