Potpisani ugovori za gotovo 5,8 milijuna vrijedan projekt u luci Rovenska

FOTO: PGŽ

Realizacijom projekta, unaprijedit će se lučka infrastruktura, stvoriti bolja zaštita i sigurnost luke

U sjedištu Primorsko-goranske županije potpisani su Ugovori o sufinanciranju i radovima na dogradnji lukobrana u luci Rovenska. Potpisali su ih zamjenica župana Marina Medarić, ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj Filip Balija te predstavnik izvođača radova tvrtke SUN ADRIA d.o.o. Radojko Brnčić.
Projekt dogradnje lukobrana u luci otvorenoj za javni promet lokalnog značaja Rovenska u Velom Lošinju, vrijedan oko 5,8 milijuna kuna, jedan je od većih ulaganja u lučku infrastrukturu na području Grada Malog Lošinja.

Zamjenica Medarić istaknula je kako se u zadnje vrijeme priča o EU projektima u županijskim lučkim upravama koji uglavnom povezuju otoke s kopnom. „Postoje i „manji“ projekti s preko 50 milijuna kuna za sve ŽLU-ove među koje spada i Mali Lošinj i uvala Rovenska koja je bitna za domicilno stanovništvo jer će se dogradnjom lukobrana dobiti novi komunalni i gospodarski vezovi koji su izuzetno bitni. Život na otoku nije uvijek jednostavan, jer otok nije samo ljeto, on predstavlja otočanima dom, a ne destinaciju. Ako Županija na bilo koji način može poboljšati standard života na otocima, onda je to naše opredjeljenje, kao što smo kroz pravilnik omogućili da otočani imaju prednost pri dobivanju komunalnih vezova koji su značajni za život na otoku“, rekla je Medarić.

Gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić zahvalila se na još jednom važnom projektu za Mali Lošinj koji realizira Primorsko-goranska županija. „Veseli me činjenica da u zadnje vrijeme imamo mnogo zajedničkih projekta koje smo pokrenuli , a svi oni imaju zajednički cilj, podizanje kvalitete života na otocima “, kazala je Kučić.

Sam projekt predstavio je ravnatelj ŽLU Mali Lošinj Filip Balija koji je rekao kako se produženje postojećeg lukobrana izvodi se u pravcu postojećeg lukobrana koji se produžuje u pravcu za dodatnih 32 metara. Ukupna dužina dograđenog lukobrana s vanjske strane iznosi 53,46 metara. Dograđeni dio kao i sadašnji postojeći odnosno već izgrađeni dio bit će opremljen nautičkim ormarima za struju i vodu i urbanom opremom.

Realizacijom projekta, unaprijedit će se lučka infrastruktura, stvoriti bolja zaštita i sigurnost luke. Domicilno stanovništvo dogradnjom lukobrana u luci Rovenska imat će kvalitetniji i sigurniji vez, kao i što će se stvoriti novi vezovi za nove podnositelje zahtjeva za stalni vez. Između ostalog jedan od očekivanih rezultata projekta je i stvaranje preduvjeta za privez linijskih, izletničkih i ribarskih brodova u vidu poticanja razvoja gospodarskih djelatnosti.

Nakon provedenog postupka javne nabave projekta „Dogradnja lukobrana u luci otvorenoj za javni promet lokalnog značaja Rovenska-bazen 1 u Velom Lošinju“ od dvije pristigle ponude, odabrana je ona ekonomski najpovoljnija, riječke tvrtke SUN ADRIA d.o.o.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su predsjednik GV Grada Malog Lošinja Elvis Živković, pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević te članovi UV ŽLU Mali Lošinj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja