ODJEDRENA 17. FIUMANKA: Na regatno polje odlučili izaći najhrabriji, pobjedu odnio Shining Umago

Odjedrena je i 17. Fiumanka. Ostalo je još vidjeti kako se tko snašao na regatnom polju ispred Rijeke koje je nudilo sve, samo ne klasične uvjete Fiumanke

Od ukupno 218 prijavljenih posada ipak je na more izašlo tek nešto više od pola, što i ne čudi, jer je do pred sam start danima najavljivana obilna kiša doista neumoljivo padala.

Na regatno polje odlučili su se izaći oni najhrabriji, istinski zaljubljenici u jedrenje i oni koji su imali adekvatnu opremu za takve uvjete.

I bili su nagrađeni za hrabrost, baš kao i organizatori za trud! Kiša je prestala padati tek koju minutu prije samog starta, a posade 17. Fiumanke imale su konstantan južni vjetar od 5-15 čvorova, pa je najbržem brodu, na najdužoj ruti, trebalo manje od sat i pol vremena do ulaska u cilj.

U kategoriji krstaša, najbrži su bili prošlogodišnji pobjednici, ekipa Shining Umago.

Ukupan poredak Liburnijske regate: ADRIATIC EUROPA, BARAONDA, SUPERNOVA, DAMACO, TAIA2 & WHITE GOOSE, RED WINE, TEKLA

Ukupan poredak Medijske regate: HRT, RTV SLO, KANAL RI, LA VOCE, ORF, NOVI LIST, MTVA, RADIO RIJEKA, NOVA TV, MEDIAQ, RTL

fiumanka jedro

Ostali prijavljeni sudionici, koju su odustali od jedrenja i druženje na moru odlučili zamijeniti druženjem u nekom od okolnih kafića, također nisu pogriješili. Jednostavno su uživali u drugoj perspektivi i sastavnom dijelu regate-dobroj zabavi!

Slijedi proglašenje pobjednika na prvom katu Terminala, nakon čega slijedi druženje, glazba i zabava do dugo u noć.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari