17. FIUMANKA: Sudionicima i gostima loše vrijeme ne kvari zadovoljstvo, sve regate prema planu

U medijskoj regati sudjelovalo je ukupno 12 jedrilica, od kojih je jedna bila posada grada Rostocka, dugogodišnjeg prijatelja Rijeke i gosta Fiumanke

Unatoč ne baš idalnom vremenu, jučer u 10 sati iz malog Lošinja prema Rijeci krenuli su sudionici 7. Liburnijske regate. Nešto iza 17 sati jedriličarske ekipe 4. Europske medijske regate i 7. Rotary Fiumanke, punih jedara i odličnog raspoloženja uplovile su u cilj na 17. Fiumanki.

IMG_1740

U prvom plovu medijske regate pobjedu je odnijela ekipa HRT-a, za kojom su slijedile ekipe MTVA i RTVS. U drugom plovu ponovno je najbrža bila posada HRT-a, te posade ORF i La Voce. U medijskoj regati sudjelovalo je ukupno 12 jedrilica, od kojih je jedna bila posada grada Rostocka, dugogodišnjeg prijatelja Rijeke i gosta Fiumanke.

Po realnom vremenu ulaska u cilj, na Rotary regate, na kojoj je sudjelovalo 7 jedrilica, najbrže su bile posade Megaenergija, DSK te Jonatan RF.

U Vijećnici Grada Rijeke održan je Rotary Business Forum u organizaciji Rotary Club Rijeka i Fiumanke na temu Plavo zelena ekonomija; Trendovi u brodogradnji i pomorstvu, a s početkom u 11:30 održana je poslovna konferencija Plan ulaganja za Europu: mogućnosti za mikro, mala i srednja poduzeća koju je u suradnji s Fiumankom organiziralo Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

Na trgu ispred Terminala otvoren je Plavo-zeleni Expo. Dvodnevni događaj zamišljen je kao mjesto susreta svih onih organizacija koje svojim poslovnim inicijativama i projektima potiču održivi razvoj, obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost pod sloganom Razvijamo plavo-zelena jedra održivog razvoja.

IMG_1733

Cilj projekta je jačanje svijesti o važnosti i značaju poslovnih aktivnosti i projekata usmjerenih na plavo i zeleno gospodarstvu, obnovljive izvore energije, očuvanje i zaštitu mora, svega onog što doprinosi smanjivanju emisija ugljikovog dioksida, a Europi omogućuje sigurnu i pouzdanu obnovljivu energiju te očuvanje prirodnih bogatstava. Možete istražiti raznovrsnu ponudu ukupno 17 izlagača, okušati se u nagradnim igrama te otkriti brojna druga iznenađenja.

IMG_1734

U večernjim satima sudionici i gosti družili su se uz raznovrstan i zanimljiv glazbeni program.

IMG_1729

Danas u podne na “velikoj” Fiumanki startalo je gotovo dvjestotinjak jedara, a ispred riječkog lukobrana jedrit će tradicijske barke, do Kostrene i natrag plovit će najviše jedrilica: obiteljske, mediji i Rotarijanci, a najdulja ruta s okretom ispred ulaza u Omišaljski zaljev očekuje krstaše. Svima je cilj u riječkoj putničkoj luci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj