ODLIČNE VIJESTI

Odličan početak predsezone na Kvarneru

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Ukupno gledano u siječnju i veljači je na području Kvarnera ostvareno 265 tisuća noćenja i 80 tisuća dolazaka, što je porast od 47% u noćenjima i 43% u dolascima u usporedbi s 2019. te 3% više noćenja i 4% više dolazaka u usporedbi s prošlom godinom.

„U 2024. godinu krenuli smo s nikad boljim turističkim rezultatima, za gotovo 50% većim od 2019. godine! Sve naše destinacije bilježe odličnu popunjenost, te sad već možemo reći da očekujemo vrlo dobru predsezonu. Nastavljamo s našim promotivnim aktivnostima i kampanjama. Povratne informacije sa turističkih sajmova su vrlo dobre, iz direktne komunikacije sa partnerima, ali i posjetiteljima naših štandova vidimo da interes za odmorom na Kvarneru ne jenjava”, pojasnila je direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Domaći gosti i dalje su u vrhu te su tijekom siječnja i veljače ostvarili najveći broj noćenja – gotovo 100 tisuća, što je 25% više u odnosu na 2019. godinu te na razini prošle godine. Slijede ih gosti iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke. Tu svakako treba istaknuti kako gosti iz Slovenije i Mađarske ruše rekorde: Mađari su ostvarili čak 144%, a Slovenci 25% više noćenja u odnosu na 2023. godinu! U siječnju i veljači, hoteli su bili najbolje popunjeni, čak 51% svih noćenja ostvareno je upravo u hotelskom smještaju. To znači da je u hotelima ostvareno nešto više od 134 tisuće noćenja, što je 27% više u odnosu na lani te 69% više u odnosu na 2019. godinu. Najposjećenije destinacije bile su Opatija, Rijeka i Mali Lošinj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari