SUPER VIJESTI

Odlične turističke brojke na Kvarneru! Kolovoz gotovo dostigao rezultat iz rekordne 2019.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

„Početak rujna donio je izvrsne vijesti za našu destinaciju, naime, prema službenim podacima sustava eVisitor u kolovozu je na Kvarneru ostvareno više od 5,5 milijuna noćenja, čime je ostvareno 90% noćenja iz kolovoza rekordne 2019. godine, izvijestila je na konferenciji za novinare direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov te dodala da je s tom brojkom ovog kolovoza na Kvarneru ostvareno 35% više noćenja u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Na ovim sjajnim rezultatima čestitala je cijelom turističkom sektoru Kvarnera, ali i epidemiolozima, županijskom Stožeru civilne zaštite, Domu zdravlja kao i ostalim ustanovama zdravstva, jer su svi oni doprinijeli ovim rezultatima, a gosti na Kvarneru osjećali su se sigurno.

Od početka godine, turistička noćenja dosegla su 77% noćenja iz 2019. godine, odnosno u usporedbi s noćenjima iz istog razdoblja 2020. godine ostvareno je 29% više.

“Kvarner je od početka ove godine po ostvarenim turističkim rezultatima u samom vrhu Hrvatske. Informacije s terena i stanje booking-a i tijekom srpnja i kolovoza dali su naslutiti da će brojke biti iznad svih očekivanja. Zahvaljujući zajedničkim nastojanjima uspjeli smo sačuvati dobru epidemiološku sliku na regiji i ove godine glavna sezona potrajala je duže, a tu situaciju je cijeli turistički sektor dočekao i više nego spreman.

Ako turističke rezultate srpnja i kolovoza sagledamo zajednički, vidimo koliko je glavni dio ovogodišnje turističke godine bio uspješan – u ta dva mjeseca ostvareno je nešto više od 10 milijuna noćenja, što je 87% noćenja usporedimo li sa srpnjem i kolovozom 2019. godine, odnosno 28% više noćenja usporedimo li sa srpnjem i kolovozom 2020. godine.

Uz puno uloženog truda i savjesnosti svih kvarnerskih turističkih i zdravstvenih djelatnika, sačuvali smo stabilnu i povoljnu zdravstvenu sliku i našeg stanovništva i gostiju, što je zaista veliki uspjeh budući da je dnevno vrlo veliki broj ljudi boravio na kvarnerskim destinacijama i kretao se po Kvarneru.

Iako je naša županije jedna je od najbolje procijepljenih županija u Hrvatskoj, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ i dalje provodi kampanju cijepljenja jer će nam još veća procijepljenost u budućnosti značiti i blaže mjere”, izjavila je Peršić Živadinov.

Naglasila je da je i booking za posezonu jako dobar, pogotovo za mjesec rujan, gdje se u prvim danima bilježi čak veći broj gostiju nego u istom razdoblju 2019. godine. (I.B.)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views