ZAHTJEVNA DIONICA

ODLIČNO! Uskoro kreće gradnja obilaznice Novog Vinodolskog

Foto: Morski.hr/ Boris Kačan

Župan Zlatko Komadina nazočio je potpisivanju ugovora za izgradnju obilaznice Novog Vinodolskog koje se održalo danas u Vinskoj kući Pavlomir.

Obilaznica će preusmjeriti tranzitni promet iz grada, riješiti prometna zagušenja i značajno poboljšati kvalitetu života stanovnika. Ukupna duljina iznosi 9,8 km, a sastavni je dio buduće autoceste A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva.

S obzirom na geografski položaj i teške reljefne i prirodne karakteristike, izgradnja dionice vrlo je zahtjevna. Na nepunih 10 km izgradit će se znatan broj objekata, od kojih treba izdvojiti tunel Zagori duljine 834 m te vijadukt Ričina duljine 1062 m.

„Veliko mi je zadovoljstvo danas prisustvovati nečem što smo planirali i čemu sam se osobno zalagao više od 10 godina. Sjećam se vremena kada je ministar Butković bio gradonačelnik Novog Vinodolskog i kada smo s gospođom Marinom Matulović Dropulić, tadašnjom ministricom utvrđivali ovu trasu i dogovarali je s danas pokojnim načelnikom Vinodolske općine Ivicom Crnićem.

Dogovoreno je da trasa ide po rubu administrativnih međa između dvije jedinice lokalne samouprave. Kad jedna stvar negdje počne ona u konačnici i završava, tako da ovih pet kilometara smatram početkom gradnje autoceste Križiće-Žuta Lokva, ujedno naše dogledne budućnosti“, izjavio je župan Komadina.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković objasnio je kako je težnja Novog Vinodolskog da se tranzit koji prolazi gradom, čak 20 tisuća vozila u turističkoj sezoni, izmjesti kako bi grad mogao normalno funkcionirati i turistički se razvijati.

„Nije bilo lako naći sredstava za financiranje zato što su Hrvatske autoceste i čitav cestarski sektor u financijskom i poslovnom restrukturiranju, ali su nam povijesno niske kamate i želja i htijenje da realiziramo ovaj projekt dali vjetar u leđa“, dodao je ministar.

VIDEO DANA:

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Boris Huzjan s predstavnicima odabrane zajednice ponuditelja koju čine tvrtke Kolektor CPG iz Slovenije i CM SPA iz Italije. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 594 milijuna kuna s PDV-om. Nakon potpisivanja započet će pripremni radovi, a rok završetka obilaznice je tri godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views