TRADICIONALNI POHOD

Održan 22. pohod Šetnicom uz Rječinu; 120 planinara je uživalo u prirodnim ljepotama

Tradicionalni 22. pohod HPD Učka, Šetnicom uz Rječinu okupio je više od 120 planinara i ljubitelja prirode koji su prošli od Trsata do izvora Rječine.

Prema riječima organizatora do Pašačkog mosta su došli svi, a onda svatko je produžio stazu prema svojim mogućnostima. Najambiciozniji su došli do izvora Rječine.
U Lukežima nas je čekao tradicionalni poklon Općine Jelenje s krafnama, vodom i bananama za sve sudionike na čemu se najsrdačnije zahvaljujemo kazali su iz PD Učka, dodajući kako je sada korito Rječine suho, a staza je zanimljiva i raznolika. Voda poslije brane reflektira jesenje boje u jezeru i prirodi koja nas okružuje.
VIDEO DANA:

Podsjetimo, planinarsko-pješački put od Trsata do izvora Rječine PD Učka trasiralo je i održava već dvadeset i dvije godine. Kako bi kretanje po cijeloj stazi bilo orijentacijski olakšano i sigurno od prošle godine započelo se sa postavljanjem novih standardiziranih putokaza HPS-a (Banska vrata, mlin Žakalj, Pašački most). Ovih dana planira se postaviti i preostale putokaze na cijeloj trasi Šetnice uz Rječinu (Lukeži, Martinovo selo, Trnovica, izvor Rječine).
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari