ODRŽAN 6. SAJAM MOGUĆNOSTI: Njemačka ovčarka Adri oduševila tisuću učenika četvrtih razreda

Ovčarka je uz pratnju svog službenog vodiča pokazala postupak pronalaska eksploziva, kao i druge stečene vještine postignute njezinom dresurom što je kod djece i odraslih izazvalo opće oduševljenje i divljenje

U dvorani Centra Zamet u organizaciji Odjela prevencije Policijske uprave Primorsko-goranske održan je šesti Sajam mogućnosti koji se organizira za učenike četvrtih razreda osnovnih škola.

Ovaj se preventivni projekt organizira u suradnji s Gradom Rijeka s ciljem sprečavanja eventualnog kriminaliteta i upoznavanja učenika s različitim izvanškolskim sadržajima kako bi sami mogli odabrati određenu aktivnost kojom bi se bavili u slobodno vrijeme.

Na Sajmu se okupilo više od tisuću učenika četvrtih razreda iz 24 riječke osnovne škole, kao i dvadesetak udruga koje su na svojim štandovima prezentirale kulturno-zabavne, sportske, tehničke, ekološke i druge udruge: dječji zborovi, plesne skupine, mažoretkinje, nogometaši, vaterpolisti, taekwondoisti, izviđači, ekolozi i drugi, prenose mrežne stranice PU primorsko-goranske.

Uz učenike i učitelje, Sajmu su nazočili i njihovi roditelji, zatim predstavnici Grada Rijeke i policije te brojni ostali građani. Sajam su otvorili načelnica Policijske uprave Senka Šubat i zamjenik gradonačelnika Rijeke Miroslav Matešić.

I ovom prilikom udruge su na najbolji mogući način prezentirale svoje aktivnosti u želji da što više animiraju djecu za uključivanje u izvannastavne aktivnosti kao jedan od načina zaštite djece i mladih od sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja.

Uz predstavljanje aktivnosti priređen je i zabavni program Sajma mogućnosti kroz scenske nastupe dječjih zborova, plesnih i glazbenih skupina, sportskih udruga i mažoretkinja, na veliko zadovoljstva učenika i gostiju. U okviru zabavnog programa organizirana su i sportska natjecanja u potezanju konopa, skakanju u vrećama i natjecanje u trci „kariola“. Sva su natjecanja popraćena gromkim navijanjem kako učenika, tako i njihovih učitelja. Najbolji sudionici sportskih natjecanja dobili su i prigodne nagrade.

U sklopu programa ovogodišnjeg Sajma ispred dvorane Centra Zamet organiziran je i info štand, te izložena policijska vozila i tehnika poput policijskog presretača, „marice“, motocikla, simulatora vožnje i kriminalističke tehnike za izuzimanje tragova.

pas ovčar ardi

Učenici su s velikim zanimanjem i brojnim pitanjima razgledali izloženu policijsku tehniku, ali najveću pozornost kod svih prisutnih izazvao je atraktivni završni program – nastup službenog policijskog psa, njemačke ovčarke Adri. Ovčarka je uz pratnju svog službenog vodiča pokazala postupak pronalaska eksploziva, kao i druge stečene vještine postignute njezinom dresurom što je kod djece i odraslih izazvalo opće oduševljenje i divljenje prema toj plemenitoj životinji.

Sajam mogućnosti dio je preventivnog programa „Zajedno više možemo“ koji se od 2010. godine provodi u gradu Rijeci. Uključivanje što većeg broja društvenih čimbenika u preventivne programe u suradnji s policijom pokazalo je još jednom svoje pozitivne rezultate u razvijanju svijesti „zajednice koja brine“, prenose mrežne sranice PU primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari