U HOTELU BONAVIA

Održan blagdanski prijem Grada Rijeke za suradnike i partnere. Filipović: ‘Privatne i javne investicije mijenjaju lice Rijeke’

U Hotelu Bonavia održan je blagdanski prijem Grada Rijeke na kojem su gradonačelnik Marko Filipović i njegovi zamjenici Sandra Krpan i Goran Palčevski zahvalili suradnicima i partnerima Grada Rijeke na uspješnoj suradnji tijekom 2023. godine

Na prijemu su se okupili predstavnici gospodarstva, kulture, sporta, javnih poduzeća, komunalnih društava, policije, vatrogasaca, gradonačelnici i načelnici s područja Riječkog prstena.

Gradonačelnik Filipović zahvalio je svima njima na suradnji u 2023. godini naglasivši kako vjeruje da će se ona nastaviti i u 2024. godini.

„Tijekom godine na izmaku trudili smo se da novi ritam grada bude prilagođen svima. Što se tiče naših najmlađih sugrađana, iza nas su velika ulaganja u vrtiće i škole. Također tu su i veliki infrastrukturni projekti koji znače ulaganje u našu zajedničku budućnost. Moram istaknuti važnost i privatnih i javnih investicija koje mijenjaju lice Rijeke i pred našim je gradom razdoblje povratka na Kantridu, izgradnja dugoočekivanog autobusnog kolodvora, do 2025. godine očekuje se i dovršetak nove marine, a valja istaknuti i izgradnju novog kontejnerskog terminala. Kraj godine prilika je da vam se svima zahvalim sa željom da u sljedeću godinu uđemo optimistični i vjerujem u nastavak naše uspješne suradnje“, rekao je gradonačelnik Filipović.

Sandra Krpan istaknula je otvaranje novih mjesta u jaslicama i vrtićima te dodala da će u istom smjeru nastaviti i u idućoj godini.

„Tijekom ove godine bilo je sjajnih projekata i u odgoju i obrazovanju, kulturi i sportu, a posebno bih željela naglasiti kako će nam se ovog četvrtka otvoriti i nova zgrada Gradske knjižnice Rijeka čemu se svi posebno veselimo. Želim uputiti zahvalu svim ravnateljima naših ustanova, svima onima koji se brinu za naše najmlađe. Hvala sam svima na svemu što činite za našu Rijeku“, rekla je zamjenica Krpan i poželjela svima uspješnu novu godinu.

Čestitkama se pridružio i zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski koji je istaknuo kako se tijekom ove godine intenzivno radilo na programu zdravstvenog odgoja i obrazovanja koji će se eksperimentalno početi provoditi u riječkim osnovnim školama tijekom iduće školske godine, kako se radilo na programu genetskog opismenjavanja djece te kako su Grad i Sveučilište i tijekom ove godine imaju uspješnu i kvalitetnu suradnju.

„Ono što nas očekuje u prvim mjesecima iduće godine je otvaranje nove bolnice za ženu i dijete. Veliki projekt u koji je uloženo puno truda i rada, ne samo u izgradnju zgrade već i izgradnju pristupnih cesta. Nova bolnica veliki je iskorak ne samo za naš grad već i cijelu Primorsko-goransku županije te okolne županije koje gravitiraju Rijeci“, završio je zamjenik Palčevski.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari