U CENTRU GERVAIS

Održan humanitarni koncert i promocija himne hrvatskih pomoraca “Plovit se mora”

Župan Zlatko Komadina prisustvovao je promociji himne hrvatskih mornara “Plovit se mora” u Centru Gervais u Opatiji. Na humanitarnom koncertu u organizaciji Pomorskog fakulteta u Rijeci, pred punim gledalištem, nastupili su članovi Klape “Sv. Juraj” Hrvatske ratne mornarice i Orkestar Hrvatske ratne mornarice.

Inicijativu da se ova pjesma proglasi himnom hrvatskih pomoraca pokrenuo je upravo riječki Pomorski fakultet. Svoju podršku dale su brojne renomirane institucije, tvrtke i ustanove iz hrvatskog pomorstva, uključujući Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo obrane te će se himna ubuduće intonirati na svim svečanostima vezanima uz more i pomorstvo.

VIDEO DANA:

Autor glazbe i teksta je Tonći Ćićerić, dirigent Orkestra HRM-a, a novac od prodaje ulaznica donirat će se Klinici za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka.

Uz župana Zlatka Komadinu, publiku su pozdravili dekan Pomorskog fakulteta Alen Jugović, primarijus Harry Nikolić i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari