IB PROGRAM

Video | Održan prijem za prvu generaciju polaznika međunarodne mature PRHG

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima primio je nastavnike i učenike Prve riječke hrvatske gimnazije, uključene u program međunarodne mature International Baccalaureate Diploma Programme.

Program trenutačno pohađa deset učenika koji završavaju 3. razred te će s njim nastaviti do kraja 4. razreda.

-“Budući da se radi o drugačijem sustavu i pristupu obrazovanju u odnosu na onaj na koji smo navikli, našim je učenicima pohađanje IB programa izazovno, istaknula je ravnateljica Sclaunich te dodala kako se sve više javlja potreba za ovakvim programom, s obzirom na sve veći broj stranih državljana koji žive na našem području, uz značajan interes hrvatskih državljana.

-Velika je razlika između regularnog i IB programa. Bolje nas priprema za budući studij, a svi želimo studirati u inozemstvu. Osim savladavanja gradiva, potiče nas se i na društveni angažman, kao i volonterstvo. Na nastavi je opuštenija atmosfera, budući da se s manjim brojem učenika može kvalitetnije radi, a i profesori su pristupačniji”, izjavio je Erik Černeka, jedan od polaznika IB programa i učenika PRHG, piše Kanal Ri.

U pratnji ravnateljice PRHG Jane Sclaunich, bili su nastavnici Deni Kirinčić (koordinator programa), Bisera Karanović (nastavnica Business Managementa) i Aljoša Matulić (nastavnik matematike) te učenici Erik Černeka, Maxim Develić, Mara Biljan i Lara Vrgoč.IBDP je predsveučilišni program namijenjen učenicima od 16 do 19 godina. Provodi se u trećem i četvrtom razredu srednje škole i priprema učenike za internacionalnu maturu – The Diploma of the International Baccalaureate. Program mogu upisati svi oni koji redovno završe drugi razred srednjoškolskog obrazovanja, a Diploma Programme priprema učenika za internacionalnu maturu koja je priznata diljem svijeta na brojnim sveučilištima.Ono što čini posebnost programa je da tijekom školovanja uz tri obvezna predmeta učenici sami biraju predmete iz šest skupina prema svojim preferencijama i potrebama svog budućeg fakulteta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari