SUPER INICIJATIVA

Galerija | U sklopu obilježavanja Zelenog tjedna posađena stabla lipe i cedra u Parku heroja na Trsatu

U sklopu obilježavanja Zelenog tjedna u Rijeci i Svjetskog dana zaštite okoliša, u Parku heroja na Trsatu posađena su stabla lipe i cedra.

Grad Rijeka je i ove godine u suradnji s KD Čistoća, Svjetski dan zaštite okoliša obilježio sadnjom stabala te su u Parku heroja na Trsatu posađene tri lipe te jedan cedar. Sadnja stabala u Rijeci već je nekoliko godina sastavni dio obilježavanja i Zelenog tjedna i Europskog tjedna mobilnosti, te je do sada na ovaj način u gradu posađeno oko dvjestotinjak stabala.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana zaštite okoliša usmjerena je na moguća rješenja onečišćenja plastikom u okviru globalne kampanje #BeatPlasticPollution.

Svjetski dan zaštite okoliša utemeljen je prije pedesetak godina na Stockholmskoj konferenciji s ciljem da svaki pojedinac postane svjestan okoliša u kojem živi te aktivno sudjeluje u njegovom očuvanju i poboljšanju. Njegovim obilježavanjem Program Ujedinjenih naroda za okoliš nastoji istaknuti glavne okolišne probleme i omogućiti svima da shvate svoju vlastitu ulogu i odgovornost u razmišljanju kao i u  djelovanju s ciljem održivog razvoja te važnost zajedničkih nastojanja u postizanju i očuvanju zdravog okoliša.

Zeleni tjedan (EU Green Week) inicijativa je Europske komisije tijekom koje se istražuju načini na koje EU može pomoći gradovima da postanu bolja mjesta za život i rad. Svake godine Europski zeleni tjedan usredotočuje se na neki od aktualnih problema odabirom teme tjedna, a ovogodišnja tema je Europski zeleni dogovor (European Green Deal).

Kao i niz godina do sada, Grad Rijeka i ove se godine uključuje u organizaciju EU Green Weeka organizacijom Riječkog zelenog tjedna. Osim sadnje stabala, u sklopu Riječkog zelenog tjedna održat će se i panel rasprava “Zelena energetska tranzicija” te Energetski dan grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari