EVO KAKO JE BILO

Galerija | Održan radni sastanak policije i sudaca – predavanje i prezentacija policijske opreme

Svi sudionici istaknuli da su da su sastanak, a osobito praktična prezentacija bili vrlo uspješni, izvijestila je policija.

Jučer je u Policijskom domu u Rijeci održan radni sastanak policijskih službenika prometne policije i sudaca prekršajnog odjela općinskih sudova na području Primorsko – goranske županije.

Načelnik Sektora za javni red i sigurnost, Goran Gašpert pozdravio je sve prisutne navodeći da je cilj sastanka upoznavanje s opremom i radom policije u cilju što bolje suradnja policije i sudova.

Voditelj Službe prometne policije, Dejan Hriljac upoznao je prisutne o stanju sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske uprave primorsko-goranske, dok je načelnik Postaje prometne policije Rijeka, Ivica Filipović održao predavanje o vrstama i korištenju mjernih uređaja koje koriste policijski službenici u nadzoru prometa.

Tako su prisutne upoznali s načinom uzimanja uzoraka te postupanjem policije. Osim uređaja, policija u svom radu koristi i vozila za mjerenje brzine u prometu tzv. presretače.

Nakon predavanja uslijedila je praktična prezentacija policijske opreme na Katarini u Rijeci. Prekršajni suci imali su prilike isprobati alkometar, odnosno kako se utvrđuje stupanj alkoholiziranosti, s radom uređaja za snimanje brzine kretanja, a osim toga i malo detaljnije se upoznati s opremom policijskog presretača.

Svi sudionici istaknuli da su da su sastanak, a osobito praktična prezentacija bili vrlo uspješni te da policija i sudovi nastavljaju s dobrom međusobnom suradnjom te da će im prezentacija pomoći u razumijevanju obilježja pojedinih prekršaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari