34 MJESNA ODBORA

Održan sastanak s predsjednicima vijeća mjesnih odbora uoči novih izbora

Riječki gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima susreo se s predsjednicima vijeća mjesnih odbora uoči raspisivanja novih izbora koji će se održati u ožujku iduće godine.

Gradonačelnik je predsjednicima vijeća mjesnih odbora čestitao na predanom radu tijekom njihovog četverogodišnjeg mandata kao i uspješnoj suradnji temeljem koje su ostvareni mnogi projekti za dobrobit zajednice. Izbori za predsjednike i članove 34 mjesna odbora bit će, odlukom Gradskog vijeća, raspisani sredinom ožujka iduće godine.

„Vaš angažman od izuzetnog je značaja za grad i za građane i mnogobrojni su projekti koji se realiziraju u suradnji s građanima poput malih komunalnih akcija i kroz program lokalnog partnerstva, a financirani su iz gradskog proračuna. Također, često ste upravo vi prva stanica susreta s građanima i njihovim potrebama i problemima stoga nam je međusobna dobra suradnja jako važna“, istaknuo je gradonačelnik Filipović i dodao kako se nada da će se mnogi trenutni predsjednici vijeća mjesnih odbora kandidirati i na sljedećim izborima.

Budući da se bliži kraj godine, gradonačelnik je iskoristio priliku osvrnuti se na godinu iza nas. „Veliki projekti uspješno napreduju i polako mijenjaju lice našega grada. To su primjerice veliki projekti u cestovnoj i željezničkoj infrastrukturi, turizmu, a možemo se pohvaliti i dobrom suradnjom s državom kao i uspjehom po povlačenju sredstava iz EU fondova. Također, krenuli smo i s realizacijom nekih dugo očekivanih projekata poput izgradnje autobusnog kolodvora kao i povećanjem broja smještajnih kapaciteta u jaslicama, u čemu smo bili uspješni“, rekao je Filipović i poželio svima uspješnu nadolazeću godinu.

Na uspješnoj dosadašnjoj suradnji predsjednicima vijeća mjesnih odbora zahvalili su i pročelnik Odjela za gradsku upravu i samoupravu Mladen Vukelić i ravnateljica Direkcije za mjesnu samoupravu Dragica Fadljević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari