DUGOGODIŠNJA TRADICIJA

Održan tradicionalni uskrsni doručak riječkog nadbiskupa i predstavnika Grada Rijeke

Tradicionalno, uoči proslave najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, predstavnici Grada Rijeke susreli su se s riječkim nadbiskupom Matom Uzinićem i franjevcima u samostanu na Trsatu

U Nadbiskupskom domu, na tradicionalnom doručku, riječkom nadbiskupu i njegovim suradnicima pridružili su se zamjenik riječkog gradonačelnika Goran Palčevski te predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj.

Tradicija je to duža od dvadeset godina i izraz zajedništva i suradnje te međusobnog uvažavanja i razumijevanja predstavnika crkvene i svjetovne vlasti.

Zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski istaknuo je dobru i kvalitetu suradnju s riječkog Nadbiskupijom koja traje već godinama i koju su, kako je rekao, započeli njihovi prethodnici, a ona se sada samo nastavlja.

„Njegujemo odnos pun poštovanja i tolerancije, ali i suradnje na različitim projektima i problematikama, kao što je primjerice rad Hospicija, ali i briga za migrante koji stignu u naš grad. Bez pomoći Nadbiskupije Grad Rijeka puno bi teže mogao pružiti adekvatnu pomoć migrantima i stoga im se na tome zahvaljujemo i siguran sam da će se naša uspješna suradnja na raznim projektima nastaviti i u budućnosti“, rekao je zamjenik Palčevski i čestitao građanima Uskrs a čestitkama se pridružila i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj.

Riječki nadbiskup Mate Uzinić zahvalio je predstavnicima Grada Rijeke na dolasku istaknuvši važnost suradnje crkvene i svjetovne vlasti.

„U duhu vremena u kojem se nalazimo, rekao bih kako mi danas činimo sasvim suprotno od onoga što su religijske i političke vlasti zajedno činile u Isusovo vrijeme. Oni su se udružili da bi osudili i ubili, a mi se danas udružujemo kako bismo radili dobro i pomagali onima kojima je naša pomoć potrebna. Nije bitno jesmo li vjernici ili nismo, jer kada se zalažemo za čovjeka, pogotovo za čovjeka u nevolji, onda smo svi na istoj strani, na strani Isusa. Kroz projekte na kojima surađujemo pokazujemo ljubav prema čovjeku i siguran sam da ćemo tako i nastaviti“ rekao je nadbiskup Uzinić i svim građanima poželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

Zamjenik Palčevski i predsjednica Gradskog vijeća nakon susreta s nadbiskupom susreli su se i s franjevcima u samostanu na Trsatu kako bi i njima čestitali blagdan Uskrsa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari