NOĆNA AKCIJA

Noćas u Crikvenici policajci Tea i Vedran spasili od utapanja 38-godišnjeg Nizozemca, pomogao požrtvovni mještanin

Photo: Dusko Mirkovic/PIXSELL

“Zahvaljujemo građaninu iz Selca koji je policiji dojavio događaj utapanja te pomogao policijskim službenicima u prijevozu plovilom, traganju i izvlačenju utopljenika iz mora”, poručili su iz policije

Noćas su u Crikvenici kod ušća u more policijski službenici sudjelovali u spašavanju utopljenika.

“Naime, pola sata poslije pola noći građanin iz Selca prijavio je policiji kako je na ušću mora od potoka Dubračina vidio mušku osobu koju nosi struja prema moru i koja je nerazgovjetno vikala, odnosno tražila pomoć. Policijski službenici Tea Švob i Vedran Vuković su promptno reagirali te s dojaviteljem i njegovom barkom, krenuli prema pučini mora i započeli traganje za nepoznatom osobom.

VIDEO priču o spašavanju pogledajte OVDJE!

Na mjesto događaja upućena je hitna medicinska pomoć i vatrogasci JVP Crikvenica koji su izišli na mjesto događaja. Također je izvještena i Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru koji su iz Rijeke uputili jedno plovilo.

Oko 1.20 sati policijski službenici su na udaljenosti od oko 1,5 km od obale u moru pronašli nepoznatu mušku osoba kako pluta na leđima do koje su pristupili i zajednički uz pomoć građanina izvukli je u plovilo gdje mu je policijska službenica Tea Švob pružila prvu pomoć.

Potom su ga prevezli do obale gdje su ih dočekali djelatnici JVP Crikvenica uz čiju pomoć su osobu s plovila prenijeli u vozilo HMP-a. Muška osoba je bila vidno iscrpljena i pothlađena te je uz liječničku i policijsku pratnju prevezena u KBC Rijeka na daljnje liječenje.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Riječ je inače o 38-godišnjem nizozemskom državljaninu, a policija nastavlja s postupanjem kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti ovog događaja.

“Ovom prilikom se osobito zahvaljujemo građaninu iz Selca koji je policiji dojavio događaj utapanja te pomogao policijskim službenicima u prijevozu plovilom i traganju za utopljenikom, kao i izvlačenju iz mora. Bez njegove pravovremene dojave pitanje je kakav bi završetak imala ova priča, a srećom se on našao u blizini pa je velikim dijelom pridonio u spašavanju utopljenika.”, dodali su iz policije.

“Ta njegova humana gesta još jednom potvrđuje tezu kako policija u kvalitetnoj suradnji s građanima može ostvariti sjajne rezultate za dobrobit svakog čovjeka i cjelokupne zajednice uz moto sigurnost i povjerenje na djelu!”, zaključili su iz policije.

VIDEO priču o spašavanju pogledajte OVDJE!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari