MARENDA S GRAĐANIMA

Galerija | Održana blagdanska Gastrofešta na Korzu. Ljudi u dugačkim redovima čekali na ribice, bakalar i žlahtinu

Na Trgu 128. brigade HV-a i na Korzu održana je tradicionalna Gastrofešta, zajednička predblagdanska marenda za sve građane na kojoj su se ove godine pripremale frigane ribice, bakalar na gulaš i bakalar na bijelo.

Gastrofešta je započela podjelom frigane ribe, a nastavila se podjelom bakalara na gulaš te podjelom kanape sendviča od bakalara na bijelo uz čašu žlahtine.

Građanima se na Gastrofešti pridružio i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa zamjenicima Sandrom Krpan i Goranom Palčevskim te suradnicima. Gastrofešti se pridružio i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa te ravnatelj Studentskog centra Rijeka Goran Manestar.

Foto: Riportal/ Hrvoje Skočić

Gradonačelnik Filipović izrazio je zadovoljstvo što su se građani, za koje su Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke te Studentski centar Rijeka pripremili ribice, bakalar i vino, odazvali već tradicionalnoj gradskoj manifestaciji.

„Svima želim blagdane ispunjene mirom i zajedništvo te sretnu i uspješnu 2024. godinu i neka nam prije svega bude ispunjena zdravljem“, poručio je gradonačelnik Filipović, pozvavši sve Riječane da Novu 2024. godinu dočekaju na Korzu uz koncert Gibonnija.

Na Gastrofešti je podijeljeno oko 2000 porcija friganih ribica i 2500 porcija bakalara na gulaš te 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo i 3000 čaša žlahtine.

Foto: Riportal/ Hrvoje Skočić

Za pripremu bakalara utrošeno je 200 kg bakalara, 100 litara maslinovog ulja, 300 kg krumpira koji su osigurali sponzori, Plodine d.d. i Brodokomerc Nova d.o.o.

Bakalar je pripremio Studentski centar Rijeka. Kanape sendviče s bakalarom na bijelo i žlahtinu osigurali su i pripremili Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Poljoprivredna zadruga GOSPOJA, Radio Korzo, Agencija za marketing VJ Primorski, Općina Čavle i Grad Rijeka.

Gastrofeštu su organizirali Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji sa Studentskim centrom Sveučilišta u Rijeci i sponzorima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari