U SKLOPU MENTALFESTA

Održana javna tribina „Mentalno zdravlje u starijoj životnoj dobi“

U sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“, a kao dio programa Festivala mentalnog zdravlja – Mentalfest, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održana je javna tribina „Mentalno zdravlje u starijoj životnoj dobi“.

Tribina koja je održana i povodom Međunarodnog dana starijih osoba i Svjetskog dana mentalnog zdravlja privukla je veliki broj posjetitelja. Kroz tri predavanja govorilo se o specifičnostima vezanima uz mentalno zdravlje koje donosi starija životna dob, te o radu s osobama starije životne dobi koje već imaju određene poteškoće mentalnog zdravlja. Također iznijeti su i praktični savjeti za očuvanje mentalnog zdravlja u starijoj dobi.

Sudionike je uvodno pozdravio voditelj projekta „Rijeka – Zdravi grad“ Jadran Mandekić koji je zahvalio prisutnima na velikom odazivu i istaknuo kako je mentalno zdravlje općenito, pa tako i kod osoba starije životne dobi izuzetno važna tema o kojoj treba razgovarati.

Prof.dr.sc. Sanja Smojver-Ažić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci održala je predavanje „Što znamo o mentalnom zdravlju osoba starije životne dobi?“ u sklopu kojeg je govorila o načinima očuvanja mentalnog zdravlja starijih osoba, ali i koji su zdravstveni indikatori da treba potražiti stručnu pomoć.

Psihologinja Tea Brec Jelača iz Doma za starije osobe Turnić kroz predavanje „Stariti u Domu Turnić“ govorila je o iskustvima i radu s korisnicima Doma, a za kraj su dr.med. Helena Glibotić Kresina i Nevenka Vlah iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije održale predavanje „Kako ostati svjež u zlatno doba života“.

Organizator tribine je Grad Rijeka, u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari