TREĆI FESTIVAL

Povodom 372. obljetnice Dvorca Zrinski ove subote u Čabru održava se Zrinsko-Frankopanski festival

Ban Zrinsk u društvu svoje Ane Katarine proèrtao je okupljenim Èsabranima proglas

Treći po redu Zrinsko-Frankopanski festival održat će se ove subote, 14. listopada u Čabru, a kojim se ujedno obilježava 372. obljetnica postojanja Dvorca Zrinski.

Program započinje u subotu, od 12:00 sati, sajmom OPG-ova u dvorištu Dvorca Zrinski te zabavnim sadržajem za djecu. Na školskom igralištu u Čabru održati će se promocija tradicionalnih viteških vrijednosti i vještina s radionicama za djecu od strane Udruge Ordo Sancti Viti.

Svečani dio programa s povijesnim mimohodom kroz centar Čabra započinje u 17:00h povorkom u kojoj sudjeluju Frankopanska straža (Praesidio Frangipanis), kuburaši (Udruga Prva kubura Višnjica), limena glazba (Puhački orkestar Grada Čabra), Čabarske mažoretkinje i građanska pratnja u srednjovjekovnoj odjeći. Povorka kreće od Doma kulture u Čabru, a završava u dvorištu Dvorca Zrinski gdje će se održati svečani proglas i nastavak programa, a tijekom mimohoda jedna od atrakcija biti će pucanje iz topa te performans kuburaša.

Također, od 14:00 do 18:00 sati Gradsko društvo Crvenog križa Čabar, provoditi će akciju “Solidarnost na djelu” kojom će se prikupljati sredstva za najpotrebitije.

Više informacija o događanju u organizaciji Grada Čabra i KTD-a Čabar dostupno je na poveznici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari