EVO O KAKVOM JE PROJEKTU RIJEČ

Galerija | Održana kick-off konferencija projekta Digi-B-Well

Zamjenik župana Petar Mamula uz pročelnika Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevita Krpana sudjelovao je na kick-off konferenciji projekta “Digi-B-Well – Jačanje kapaciteta malih i srednjih poduzeća, javnih tijela i akademske zajednice za digitalizaciju, upravljanje u digitalnom dobu i postizanje digitalne dobrobiti”.

Riječ je o projektu odobrenom za sufinanciranje sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa transnacionalne suradnje Interreg Središnja Europa u kojem je Primorsko-goranska županija vodeći partner. Cilj projekta je osnažiti kompetencije malih i srednjih poduzeća, javnih tijela i akademske zajednice u Središnjoj Europi sukladno modelu “triple helix” za upravljanje i rad u skladu s digitalnom erom te ojačati kompetencije za digitalnu transformaciju.

Spomenuti cilj namjerava se ostvariti kroz pružanje podrške za upravljanje i poslovanje u digitalnoj eri, usavršavanje lidera i zaposlenika u digitalnim vještinama, njihovo uključivanje u digitalnu transformaciju te prevenciju digitalnog stresa i učinka „đ”izgaranja” (burnout) zaposlenika.

U okviru uvodne dobrodošlice zamjenik župana Petar Mamula sudionicima događanja ukratko je predstavio posebnosti Primorsko-goranske županije istaknuvši bogatstvo njene prirodne i kulturne raznolikosti, ali i specifičnost njenog teritorija koji uključuje goransko, primorsko i otočno područje. Također je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je Županija preuzela ulogu vodećeg partnera upravo na projektu koji će kroz inovativni pristup osigurati neophodni skup vještina za upravljanje procesom digitalne transformacije i pomoći u prilagodbi izazovima usklađivanja kapaciteta po pitanju digitalnih vještina malih i srednjih poduzeća, javnih tijela i visokoobrazovnih ustanova.

Uz Primorsko-goransku županiju projekt okuplja još 8 partnera iz 6 zemalja: Sveučilište u Bolonji (Italija), Tehničko sveučilište u Ilmenau (Njemačka), bwcon – Inovacijsku agenciju Baden-Württemberg-a (Njemačka), Gospodarsku komoru Slovenije, Poslovnu mrežu Pannon (Mađarska), Ekonomsko sveučilište u Bratislavi (Slovačka), Razvojnu agenciju Bielsko-Biała (Poljska) te Grad Lučenec (Slovačka).
Ukupno predviđeno trajanje projekta je 36 mjeseci (do 31. svibnja 2027. godine), dok ukupni proračun projekta za sve partnere iznosi 2.192.656,83 EUR od čega 1.754.125,46 EUR (80%) predstavlja EU sufinanciranje.

Primorsko-goranska županija kao vodeći partner raspolaže najvećim dijelom projektnog proračuna – 404.684,00 EUR od čega 323.747,20 EUR čine bespovratna EU sredstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari