RCK RECEPT

Održana konferencija za medije na temu Sajam karijera u turizmu vol. 2

U prostorima Primorsko-goranske županije održana je konferencija za medije na temu projekta ‘RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu’ s najavom događanja ‘Sajam karijera u turizmu vol. 2’ koji započinje 1. ožujka 2023. godine u Opatiji.

Župan Primorsko – goranske županije Zlatko Komadina istaknuo je glavne elemente i ciljeve Projekta: razvoj modernih programa obrazovanja, populariziranje strukovnih zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, razvoj i suradnja škola i gospodarskog sektora što učenicima osigurava buduće zaposlenje, kao i  stjecanje potrebnih praktičnih vještina te edukacija nastavnika sukladno najnovijim turističko-ugostiteljskim trendovima.

Osigurana bespovratna sredstva EU

Nositelj projekta je Ugostiteljska škola Opatija, a projekt je financiran bespovratnim sredstvima u iznosu od 7.788.588,48 € iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Razdoblje provedbe projekta je od 1. travnja 2020. do 1. prosinca 2023. godine.

Predstavnike medija o nadolazećim Sajmu karijera u turizmu u sklopu projekta detaljno je informirala ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija, gđa. Sibila Roth. Sajam započinje 1. ožujka 2023. godine i održava se u Grand hotelu Adriatic u Opatiji. Trodnevni sajam ima 13 izlagača i očekuje se posjet od preko 150 učenika, a cilj sajma je povezivanje učenika i gospodarstvenika, odnosno povezivanje učenika Ugostiteljske škole Opatija i učenika ostalih regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva s tržištem rada. 

Dionike sajma očekuju vrlo zanimljive i edukativne radionice. Teme i predavači radionica navode se u nastavku:

  • Moderni trendovi u gastronomiji – Robert Benzia,
  • Food Waste – Mario Mandarić,
  • Nove vještine kroz video igre – Aleksandra Gavrilović,
  • Ulazak u svijet vina – Josip Orišković,
  • Sake – Ivan Jug,
  • Dizajniranje francuskih slastica – Melita Kukuljan,
  • Budućnost mladih u struci – Miljenko Kosanović,
  • Uvod u miksologiju – Emil Luštica,
  • Moja karijera u ugostiteljstvu – Stevo Karapandža.

Detaljan program Sajma možete pogledati na web stranici projekta: https://rck-recept.hr/

(ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija Sibila Roth, koordinator projekta Almir Maslić)

Bitna značajka sajma je kroz izložbene štandove poslodavaca u turizmu učenicima predočiti početne uvjete o zaposlenjima i mogućim prvim poslovnim koracima nakon završetka srednjoškolskog strukovnog obrazovanja. Osim programa za učenike, održat će se radionice za mentore: Pedagoško-didaktičko usavršavanje mentora.

Provedbom aktivnosti u sklopu Projekta povećava se privlačnost programa, motivacija ciljne skupine za sudjelovanjem te usmjerava korisnike na aktivnosti koje će im olakšati ulazak, odnosno povećati konkurentnost na tržištu rada.

Projektni partneri diljem regije

Upravljanje Centrom provodi se kroz rad Upravljačkog odbora koji vodi Ugostiteljska škola Opatija, a u radu sudjeluju predstavnici svih partnera: Primorsko–goranska županija, Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica, Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir (Krk), Srednja škola Ambroza Haračića (Mali Lošinj) te Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac. Ostali projektni partneri su Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Znanstveno tehnologijski park Step Ri d.o.o. (Rijeka), Obrtničko učilište–ustanova za obrazovanje odraslih Zagreb i gospodarski subjekti: Katarina Line d.o.o. (Opatija), Valamar Riviera d.d., Jadranka turizam d.o.o. (Mali Lošinj) i IV-ER-KONTEX-VATROGASNE CIJEVI d.o.o. (Karlovac) kao predstavnici sektora.

Sadržaj priopćenja za medije isključiva je odgovornost Ugostiteljske škole Opatija.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

www.esf.hr / www.strukturnifondovi.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari