U RIHUBU

Održana prezentacija o mogućnostima gradnje i poslovanja u Poduzetničkoj zoni Bodulovo

Povodom objave natječaja za prodaju građevnih čestica na području Poduzetničke zone Bodulovo, potencijalnim zainteresiranim kupcima i investitorima održana je prezentacija o mogućnostima gradnje i poslovanja u navedenoj poduzetničkoj zoni.

Natječaj Grada Rijeke za prodaju devet građevnih čestica na području Poduzetničke zone Bodulovo objavljen je u petak, 10. lipnja 2022., a javni natječaj provodit će se usmenim nadmetanjem (licitacijom) u dvije faze. Prva faza podrazumijeva prijavu za sudjelovanje na licitaciji koja će biti moguća od 10. do 29. lipnja 2022. godine, dok će sama licitacija biti održana 5. srpnja 2022. na adresi Titov trg 3.

Prezentacija je održana u RiHubu, a informacije o natječaju te mogućnostima gradnje iznijeli su predstavnici Odjela  za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke te predstavnici Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke.

Prezentacija je izazvala veliki interes potencijalnih investitora koje su zanimali uvjeti natječaja, dostupna infrastruktura u području same Poduzetničke zone, koje su njihove obveze ukoliko se odluče na kupnju zemljišta, kao i informacije vezane uz natječajnu dokumentaciju te sami proces licitacije.

Podsjetimo, u Poduzetničkoj zoni Bodulovo poduzetnicima je na raspolaganu devet lokacija/građevinskih čestica za izgradnju građevina poslovne namjene, ukupne površine od 19.694 m2, odnosno zasebnih veličina čestica od 1.029 m2 do 8.558 m2. Početna kupoprodajna cijena iznosi 61,00 EUR/m2.

Poduzetnička zona Bodulovo jedan je od infrastrukturnih projekata Grada Rijeke čiji je cilj proširenje sustava infrastrukturne potpore malom i srednjem poduzetništvu.

Smještena na sjeverozapadnom djelu grada Rijeke, na području naselja Škurinje, Zona se nalazi samo 1,2 kilometra od riječke zaobilaznice, 4 km od riječke luke i željeznice, te 29 kilometara od Zračne luke Rijeka. Zona je opremljena kompletnom infrastrukturom koja podrazumijeva vodovodnu i plinsku mrežu, javnu rasvjetu, telekomunikacijsku infrastrukturu, oborinsku i fekalnu odvodnju, prometnicu s nogostupom te uređene zelene površine. Vrijednost projekta izgradnje komunalne infrastrukture iznosi nešto više od  11 milijuna kuna za koje je Grad Rijeka ostvario sufinanciranje iz EU fondova u iznosu od 8 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari