DRUŽENJE UMIROVLJENIKA

Nordijskim hodanjem umirovljenici proslavili Dan sv. Vida

U organizaciji Matice umirovljenika grada Rijeke, a povodom obilježavanja Dana sv. Vida organiziran je program nordijskog hodanja, druženje te izložba radova polaznika kreativnih radionica.

Kao potpora projektu „Rijeka zdravi grad“ Matica umirovljenika provodi program nordijskog hodanja u okviru projekta „Učim, hodam, osjećam“, a ovoga puta krenuli su iz Kružne ulice preko Korza do kraja Molo longa te natrag u Kružnu. Ispred zgrade gradske uprave Grada Rijeke dočekao ih je i pozdravio riječki gradonačelnik Marko Filipović s kojim su se fotografirali za uspomenu i koji im je dao podršku i za nastavak provođenja ovakve vrste programa.

Uz gradonačelnika umirovljenike je pozdravio i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut.

Prema riječima predsjednika Matice umirovljenika grada Rijeke Emila Baumgartnera glavni cilj nordijskog hodanja je građane starije životne dobi potaknuti na fizičku aktivnost.

„Važno nam je da ljude maknemo iz kuća, da budu fizički aktivni i drago mi je što mogu reći da nordijsko hodanje uvijek privuče veliki broj ljudi, bude nas između 50 i 100 i samo od početka ove godine organizirali smo već 22 ovakve šetnje, po svim vremenskim prilikama. Obišli smo i gotovo sve šetnice u Rijeci i okolici, od Drenove i Opatije pa do Svetog Križa i Kostrene“, rekao je Baumgartner i najavio kako će popodnevni dio programa započeti u 15:30 sati u prostorijama Matice umirovljenika u Kružnoj ulici izložbom radova polaznika kreativnih, odnosno slikarskih i keramičarskih radionica, a u 18 sati Duško Jeličić Dule održat će kratki koncert nakon čega će se nastaviti druženje umirovljenika.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views