PRIGODNI PROGRAM

Održana promocija slikovnice “Krajica z Opatije”

Slikovnica „ “ promovirana je uz prigodni program u holu Osnovne škole „R. K. Jeretov“ u kojem su nastupili Čakavčići, recitatori i školski zbor. Slikovnica je nastala u okviru eTwinning projekta „Slikovnicom povezani“ u suradnji opatijske i matuljske osnovne škole – matuljski učenici napravili su slikovnicu „Zvonejska mlekarica“, a opatijski „Kraljica z Opatije“.

Slikovnica je tiskana u 200 primjeraka u suradnji s Udrugom ljubitelja kamelija Opatija, a učenički likovni radovi na temu kamelija te slikovnica bili su izloženi i na ovogodišnjem Festivalu Kamelija.

Zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić pohvalila je ovu inicijativu istaknuvši kako je jako važno čuvati baštinu našeg kraja, a naročito naše čakavsko narječje.

Prisutne učenike, roditelje i goste pozdravile su voditeljica projekta i Čakavčića Gordana Jedriško Popeškić i ravnateljica škole Milana Međimorec te predsjednica Udruge ljubitelja kamelija Mira Shalabi. Meštrica Jedriško Popeškić, voditeljica izvannastavne aktivnosti Čakavčići, istaknula je kako je u izradi slikovnice sudjelovalo desetak učenika četvrtog razreda koji su sami pisali tekst i izradili ilustracije, a kako bi što bolje ispričali priču o simbolu Opatije kameliji i kako je stigla u naš grad, pomogla im je predsjednica Udruge ljubitelja kamelija Mira Shalabi.

Slikovnica je predstavljena i na Festivalu kamelija, u Dječjoj kući i u Crikvenici, a moći će se pročitati i u knjižnicama Opatije, Liburnije i županije, kao i u Nacionalnoj knjižnici u Zagrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari