EVO DETALJA

U nedjelju, 7. svibnja izbori za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina

U nedjelju 7. svibnja 2023. održat će se izbori za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i izbori za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

U Gradu Rijeci biraju se vijeća albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske, romske, slovenske, srpske te talijanske nacionalne manjine, kao i predstavnik mađarske nacionalne manjine.

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Rijeke objavilo je kandidacijske liste za izbor članova vijeća nacionalnih manjina i predstavnika nacionalne manjine za područje Grada Rijeke.

Glasovanje traje neprekidno 7. svibnja 2023. od 7:00 do 19:00 sati. Biračka mjesta se zatvaraju u 19:00 sati, a biračima koji su se u to vrijeme zatekli na biračkom mjestu mora se omogućiti glasovanje. Na području grada Rijeke bit će otvoreno 11 biračkih mjesta, koje se nalaze u prostorima Prve riječke hrvatske gimnazije, Frana Kurelca 1 te OŠ Nikole Tesle, Trg I. Klobučarića 1. Skreće se pozornost biračima da na izborima za članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina mogu glasovati samo u mjestu svog prebivališta.

Birači mogu pregledati svoje podatke upisane u registar birača na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave: https:/biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.

Birači za koje se, pri likom dolaska na biračko mjesto, utvrdi da nisu upisani u izvatke iz popisa birača, mogu na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasovanja s potvrdom za glasovanje. Potvrdu za glasovanje u Rijeci na dan izbora izdaje Matični ured Rijeka, Riva 10, tel. br. 051/354-443 i 051/354-445. Biraču će se izdati onoliko potvrda koliko se vrsta izbora provodi.

Birači se na dan izbora ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti osim ako se utvrdi da nisu upisani u registar birača. Iznimno, samo birači koji nisu upisani u registar birača, prilikom upisa u registar birača i izdavanja potvrde za glasovanje na dan izbora mogu se izjasniti o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

Gradsko izborno povjerenstvo ureduje na adresi Korzo 16, soba 315, a informacije se mogu dobiti putem brojeva telefona 051 209 569 i 051 209 568 te e-maila gip.rijeka@izbori.hr.

Više o izborima za vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari