U GRADSKOJ VIJEĆNICI

Održana prva sjednica novog saziva Savjeta za zdravlje PGŽ

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Savjeta za zdravlje Primorsko-goranske županije koju je sazvao predsjednik Savjeta Goran Palčevski.

Raspravljalo se o Nacrtu prijedloga izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti što je u procesu e-savjetovanja te o potrebi izrade Plana zdravstvene zaštite PGŽ. Sudionike sjednice pozdravio je župan Zlatko Komadina te rekao da Savjet za zdravlje naše županije čine predstavnici svih relevantnih institucija, s ciljem da se raspravlja o aktualnim temama iz područja zdravstva.

“U ovom trenutku najvažnija tema je novi zakonski okvir. Nakon dosta protivljenja prvotnom prijedlogu, čini se da se od odustalo od namjere da se postojeće županijske zdravstvene ustanove stave pod upravljanje države, te će sve osim općih županijskih bolnica ostati u sadašnjem statusu. Vi članovi Savjeta predstavljate oko 7000 zaposlenih u zdravstvu u našoj županiji te vam želim uspješan rad”, poručio je župan Komadina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views