SPREMNO 64 KAMIONA

Galerija | Održana smotra zimske službe: Spremno 64 kamiona i 160 radnika

Na prostoru parkirališta poslovne zgrade Ceste -Rijeka d.o.o. održala se smotra opreme za zimsku službu kojoj je nazočila resorna pročelnica Izbela Linčić Mužić. Za zimske mjesece spremno je tako 64 kamiona, 20 utovarivača i 160 radnika.

Radi održavanja prohodnosti cesta u zimskim uvjetima, sprječavanja poledice i uklanjanja snijega nogostupa, trgova, stubišta, pješačkih zona, autobusnih stajališta i organiziranja javnog gradskog prijevoza, uprave te trgovačka i komunalna društva u čijoj su nadležnosti poslovi održavanja, svake godine donose programe i vrše pripreme za rad i pružanje usluga u zimskim uvjetima.

Programe donose HAC d.o.o. Zagreb za održavanje dijela autoceste u koncesiji društva, Hrvatske ceste za održavanje državnih cesta. Rijeka plus d.o.o. za održavanje nerazvrstanih cesta, KD “Čistoća” za održavanje javno-prometnih površina namijenjenih za kretanje pješaka i KD “Autotrolej” za održavanje voznog parka i obavljanje javnog gradskog prijevoza.

Dežurstva se uvode 1. studenog u planinskom i 15. studenog 2023.godine u primorskom području. Smotra se održava u poslovnom centru Ceste-Rijeka na Kukuljanovu i u zimskoj bazi u Delnicama.

Ceste Rijeka d.o.o. u zimskom periodu održavaju oko 1.400 kilometara javnih i oko 600 kilometara nerazvrstanih cesta, od čega je oko 900 kilometara u planinskom, a oko 1.100 u priobalnom i obalnom području. TD Rijeka plus d.o.o. održava 350 kilometara nerazvrstanih prometnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari