OD 2. DO 4. SVIBNJA

U Opatiji se održavaju Dani UHPA-e

Dani Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) održavaju se od 2. do 4. svibnja u Opatiji. Svečano otvorenje manifestacije održano je u Heritage Hotelu Imperial, a prisutne su pozdravili predsjednik UHPA-e Tomislav Fain, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman, župan PGŽ-a Zlatko Komadina i gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, u prisustvu direktora HTZ-a Kristjana Staničića, direktorice TZ Kvarnera Irene Peršić Živadinov, menadžera za kongresni turizam TZ grada Opatije Gorana Pavlovića, direktora poslovnog razvoja LRH Igora Nekića i voditeljice marketinga LRH Klare Basan.

Dani UHPA-e, jedne od vodećih nacionalnih udruga u turizmu, održavaju se u svečarskom tonu povodom obilježavanja 30. obljetnice Udruge, a susret će okupiti 200-tinjak sudionika – turističkih agencija, hotelskih poduzeća, obrazovnih institucija, turističkih zajednica, institucija povezanih s turizmom te predstavnike Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice te strukovnih udruženja u turizmu.

Predsjednik UHPA-e Tomislav Fain istaknuo je da ga izuzetno veseli što se nakon dvije godine stanke konferencija najstarije hrvatske udruge u turizmu održava upravo u najstarijoj hrvatskoj turističkoj destinaciji, Opatiji.

– Godina je dobro počela, ulazimo u glavnu turističku sezonu s dobrim rezultatima. Ako ne bude novog pogoršanja pandemije i ako rat u Ukrajini ostane unutar granica, imat ćemo godinu čak i bolju od rekordne 2019. godine, kazao je Fain.

I direktor HTZ-a Kristjan Staničić izrazio je optimizam što se tiče glavne turističke sezone.

– U Hrvatskoj boravi iznad 180 tisuća gostiju dnevno. Predsezona je počela s Uskrsom koji su obilježile odlične turističke brojke. Posebno veseli da se vratio kongresni turizam. Nalazimo se u Opatiji, kolijevci i perjanici turizma, gdje je jak i kongresni i zdravstveni turizam, a Opatija bilježi dobar turistički promet u ovom dijelu godine. Očekujemo uspješnu glavnu turističku sezonu, čemu u prilog idu najave turoperatora i avioprijevoznika.

Gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin zaželio je dobrodošlicu svim sudionicima susreta u gradu kolijevci turizma te naglasio kako Opatija bilježi odlične turističke brojke.

– Prošle smo godine imali odlične turističke rezultate, a i ova je godina počela jako dobro. U protekle dvije godine Opatiju su posjetili gosti bolje platežne moći te nam je cilj te goste i zadržati. Imamo više investicija u gradu te moramo paziti na preizgrađenost i zaštitu prostora jer je zelenio kojim se Opatija ponosi jedan od razloga dolaska turista, kazao je gradonačelnik Kirigin.

Osim proslave, na trodnevnom programu očekuje se niz prezentacija, stručnih predavanja, B2B susret direktora predstavništva HTZ-a i turističkih agencija, okrugli stol na temu prilagodbe novim turističkim trendovima u post korona razdoblju te upoznavanje turističke ponude grada Opatije i Kvarnera.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views