Odzvonilo nepropisnom parkiranju u Rijeci! Na pet “vrućih” lokacija stižu sofisticirane kamere a kazne i fotke na kućnu adresu!

Jedna kamera već je u testnoj fazi na lokaciji koja se drži u tajnosti

Odzvonilo je nepropisnom parkiranju u Rijeci! Dikrekciji za prometno redarstvo posao će ubuduće znatno olakšati pet visokosofisticiranih kamera koje će biti postavljene na pet lokacija u širem centru grada.

Riječ je o lokacijama na kojima je dosad zabilježen najveći broj nepropisno parkiranih vozila a koje riječki vozači očigledno smatraju idealnima za ono “ma zaustavio sam se i parkirao samo na pet minuta da nabrzinu nešto obavim”. Zapravo nije teško pogoditi koja su to “kritična mjesta” jer se fotografije nepropisno parkiranih vozila na dnevnoj bazi postavljaju na društvene mreže poput onih na Facebooku – Problemi u prometu – Rijeka i okolica, Volim grad koji teče, Fluminensia ili Nova Fluminensia.

Takvu praksu odsada nadalje “komotni” vozači skupo će plaćati jer ovim kamerama nitko neće moći “pobjeći”: riječ je o sofisticiranim aparatima koji će bez greške odavati svaki detalj o vozilu a napose, naravno, registarsku oznaku. Fotografije će se sa pripadajućom kaznom za prometni prekršaj nepropisnog parkiranja slati na kućnu adresu.

Glavni cilj nabavke ovih kamera, kako saznajemo, nije “puko” kažnjavanje  nesavjesnih već u prvom redu pomoć građanima kako bi Rijeka nalikovala na uređene europske gradove u kojima je iskorijenjena praksa “ma stao sam tu samo na pet minuta”.

Jedna kamera već je u testnoj fazi na lokaciji koja se drži u tajnosti.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari