USUSRET SEZONI: U Krk, Crikvenicu, Cres, Lošinj i Rab stižu dodatni timovi hitne medicinske pomoći

Foto: Ilustracija

U Ministarstvu turizma su potpisani ugovori o sufinanciranju dodatnih timova hitne medicinske pomoći jadranskih županija za vrijeme turističke sezone

Primorsko-goranska županija dodatne timove hitne medicine financira s ukupno 513.08,00 kn. Od toga, Ministarstvo turizma sudjeluje u sufinanciranju već niz godina s približno istim iznosom od 270.000 kuna (za 2018. godinu iznos od 272.058,00 kuna), dok je Primorsko-goranska županija osigurala 241.000,00 kn iz izvornog Proračuna.

Navedeni timovi se raspoređuju u pojedine Ispostave Zavoda za hitnu medicinu na Krku, Crikvenici, Cresu, Lošinju i Rabu, dok dodatne timove za Autocestu A6, ceste D50 i E65, sufinancira HZZO s 500.000,00 kn.

Zamjenica župana Marina Medarić podsjetila je da je upravo naša županija prije dvije godine pozvana u Ministarstvo zdravstva prezentirati svoj model uspostave pojačane zdravstvene zaštite za vrijeme turističke sezone te da je isti ocijenjen jedinstvenim i preporučen ostalim Jadranskim županijama kao poželjan način organizacije.

“Turistička sezona zapravo ne počinje 1.6., već puno ranije pa se razmišlja da se pomakne službeni početak sezone na 1.5. te da se poveća i iznos sredstava ovog Ministarstva za pomoć u organizaciji timova za hitnu medicinsku pomoć. Svi smo mi jedan mali kotačić da bi turistička godina uspjela, a ključ uspjeha u turizmu je svakako čovjek”, zaključio je ministar turizma Gari Cappelli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari