ZNANSTVENO-STRUČNA EDUKACIJA

Oftalmolozi iz Saudijske Arabije posjetili JGL, obišli proizvodne pogona u kompleksu na Svilnom

U okviru strateškog smjera internacionalizacije i daljnjeg širenja poslovanja na globalnim tržištima, farmaceutska kompanija JGL ugostila je grupu oftalmologa iz Kraljevine Saudijske Arabije

Posjet je uključio obilazak sterilnih proizvodnih pogona u JGL Pharma Valley kompleksu na Svilnom te znanstveno-stručnu edukaciju o bolesti suhoga oka.

„Bliski istok i tržišta regije Jugoistočna Azija već su dugi niz godina među ključnim područjima širenja B2B poslovanja JGL-a. Procijenili smo da su to tržišta s iznimnim potencijalom prodaje za dio našeg portfelja u strateškim terapijskim grupama oftalmologije, nazalnih sprejeva i dermatologije“, kazala je Dunja Siuc Valković, direktorica globalnog razvoja poslovanja u JGL-u i dodala da je poslovanje kompanije na tržištu Saudijske Arabije počelo 2017. godine, uspješnom registracijom Vizol S linije proizvoda.

„S partnerom za distribuciju ostvarili smo dobar odnos i stvorili pretpostavke za daljnje širenje suradnje. Usprkos pandemiji koronavirusa, lansiranje je realizirano u posljednjem kvartalu 2020. te smo, dosad, prodali 450,000 pakiranja, s velikim trendom rasta. Naime, zbog  klimatske specifičnosti regije, prevalencija bolesti suhog oka u tamošnjoj je populaciji izrazito visoka, preko 30 posto. Stoga su naše Vizol S kapi, kao inovativna i tehnološki napredna terapija, dobro prihvaćene od liječnika propisivača, o čemu svjedoči i posjet grupe specijalista oftalmologa. U Rijeci smo ugostili njih 15, koji nakon posjeta našem proizvodnom kompleksu, nisu krili oduševljenje visoko sofisticiranom tehnologijom u JGL pogonima, kao i inovativnim rješenjima koje stalno razvijamo u dijelu terapije za oko i nos“, zaključila je Siuc Valković.

JGL nastavlja s jačanjem portfelja na tom tržištu, pa je tako uz Vizol S, u tijeku lansiranje i Aqua Maris linije proizvoda tog domaćeg farmaceutskog proizvođača, a u postupku evaluacije je i novi portfelj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari