OGLASIO SE STUDENTSKI CENTAR: Studenti iznose neistine te manipuliraju svojim kolegama

Radnici Studentskog centra poslali su nam odgovor na prozivke studenata iznesene u članku kojeg smo danas objavili na našem portalu.

Naime, u Studentskom centru smatraju kako članovi Studentskog zbora u Rijeci lažu javnost i manipuliraju svojim kolegama. Podsjećamo, studenti se žale na loš standard usluga koje pruža Studentski centar, nedostatak tople vode i interneta u sobama te manjak prostorija za učenje.

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

Radnici Studentskog centra Rijeka revoltirani su neistinama iznesenim u članku pod nazivom „Riječki studenti spremaju prosvjed: Nemamo ni tople vode u domovima a poskupljuju nam smještaj“. Podsjećamo Vas da je Studentski centar Rijeka u posljednjih 9 godina renovirao, opremio i otvorio 10 ugostiteljskih objekata u sklopu raznih fakulteta s ciljem omogućavanja studentima korištenje usluge subvencionirane prehrane koju su prije otvaranja ovih objekata isti mogli koristiti na samo tri lokacije.

Cijena menija za studente iznosi 6,50 kuna što uključuje juhu, glavno jelo, prilog, salatu, kruh i desert. Napominjemo da investitor u projektu izgradnje Studentskog naselja „Trsat“ nije Studentski centar Rijeka. Poznato je da je nedostatak tople vode posljedica nekvalitetnog projektiranja i izvedbe, a na što Studentski centar Rijeka nije mogao utjecati. Napominjemo da su o svemu obaviješteni predstavnici Sveučilišta u Rijeci, Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci te korisnici smještaja.

Svim studentima u svim sobama omogućena je žična veza na Internet. Problem koji može nastati je da student ne zna podesiti svoje računalo za povezivanje s Internetom koristeći AAI@EduHr podatke ili želi pristupati stranicama koje politikom CarNetovog Pravilnika o korištenju mreže nisu dozvoljene.

Napominjemo da Studentski centar Rijeka već dugi niz godina zapošljava studente, koji uz postojeće radnike informatičare, redovito pomažu svim korisnicima smještaja koji iskažu potrebu. Cijena subvencioniranog smještaja u Studentskom naselju „I.G. Kovačić“ iznosi od 385,00 do 400,00 kuna mjesečno u što je uključeno struja, voda, Internet, grijanje, dva puta mjesečno zamjena posteljine i ostalog te se nije mijenjala zadnjih desetak godina, osim u 2018. godini kada je povećana za 15,00 kuna čime je studentima omogućeno neograničeno besplatno korištenje perilica i sušilica rublja.

U Studentskom naselju „Trsat“ mjesečna subvencionirana cijena smještaja od početka rada Naselja(2016. god.) nije mijenjana i iznosi 532,50 kuna, u navedenu cijenu uključeni su svi troškovi. Odlukom ravnatelja, određenim kategorijama studenata u nepovoljnom položaju, odnosno studentima koji su bili smješteni u domove socijalne skrbi ili u udomiteljske obitelji, studentima kojima su oba roditelja umrla, nestala ili nepoznata te studentima koji imaju malodobno dijete, cijena smještaja je snižena te iznosi 225,00 kuna mjesečno u oba studentska naselja, a razliku troškova pokriva Studentski centar Rijeka.

Tvrdnja da Studentski centar Rijeka ne poštuje Odluku Senata nije točna s obzirom da je dana 24.svibnja 2019. godine osnovano Stručno povjerenstvo za izradu usuglašenog prijedloga modela sufinanciranja izgradnje Paviljona 3. Studentski centar Rijeka nema nikakvih saznanja da su osigurana sredstava za izgradnju Paviljona 3. Vjerujemo da su prosvjedi instrumentalizirani te se radi o pritiscima na Studentski centar Rijeka s ciljem iznude novčanih sredstava, te dugoročnog kreditnog zaduženja na veliki iznos pa čak i pod uvjetom da Studentski centar Rijeka završi u stečaju što radnici nikako ne mogu prihvatiti.

Radnici su pred mjesec dana potpisali peticiju kako bi pokazali brigu o radu i opstanku Studentskog centra Rijeka te poslali poruku da nisu protiv ulaganja u studentski standard, ali su protiv dugoročnog neizvjesnog kreditnog zaduženja. Studentski centar Rijeka se u više navrata obratio nadležnom Ministarstvu znanosti i obrazovanja od kojeg do današnjeg dana nije dobio nikakav odgovor.

Želimo istaknuti da Studentski centar Rijeka novčana sredstva za sve troškove rada, materijalne troškove, plaće radnika, investicije i drugo osigurava sam s obzirom da za pokrivanje troškova ne dobiva sredstva iz državnog proračuna.

Svi navodi studenata su netočni i predstavljaju klevetu te zahtijevamo da predstavnici Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci argumentiraju navode.

Radnici Studentskog centra

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views