Ograda na Adamićevom gatu do kraja siječnja će se preoblikovati

Foto: Riječanin

“Hoćete li i na koji način reagirati da se ukloni metalna ograda postavljena na Adamićevom gatu od strane Lučke uprave Rijeka?”, pitanje je koje je gradski vijećnik Vedran Vivoda, u okviru odredbi poslovnika Gradskog vijeća Grada Rijeke, postavio  izvršnoj vlasti odnosno gradonačelniku Vojku Obersnelu

No pitanje je imalo i svoj dodatak u obliku poziva na ostavku gradonačelnika:

″Molim Vas da mi pismeno odgovorite hoćete li i na koji način reagirati da se ukloni metalna ograda postavljena na Adamićevom gatu od strane Lučke uprave Rijeka?

Ako Vaš odgovor glasi “Nije u mojoj nadležnosti.” molio bih Vas da mi ne odgovorite na pitanje, već podnesete ostavku na mjesto gradonačelnika.″, upitao je Vivoda.

Odgovor gradonačelnika Vojka Obersnela prenosimo u cijelosti:

Prije svega moram reći da je i mene neugodno iznenadila ograda postavljena na dijelu Rive i slažem se da joj tamo u ovakvom obliku nije mjesto.

Naime, s obzirom da je riječ o području kojim upravlja Lučka uprava Rijeka, odmah sam razgovarao s ravnateljem Lučke uprave i zatražio da se ograda ukloni. Iako je ravnatelj Lučke uprave, gospodin Denis Vukorepa, prvotno bio pri stajalištu da se ograda neće ukloniti, i dalje sam inzistirao na rješavanju ovoga problema.

Prema posljednjim informacijama koje sam dobio od gospodina Vukorepe, ograda će se preoblikovati, odnosno značajno će se smanjiti njena visina i to do kraja siječnja ove godine.

Podsjećam da je otvaranje Rijeke prema moru jedan od mojih osobnih ciljeva kao gradonačelnika. Danas su, recimo, upravo zbog toga Gat Karoline Riječke i riječki lukobran, naš Molo longo, mjesta okupljanja i popularne šetnice u kojima uživaju sve generacije Riječana. Ako je već potrebno postaviti zaštitu za brodice, kako ne bi bile na meti vandala ili iz bilo kojeg drugog razloga, ta zaštita svakako mora biti vizualno primjerenija.

Upravo je s ciljem otvaranja grada prema moru u prostor riječke luke smješten i predstojeći program velikog otvorenja Rijeke Europske prijestolnice kulture koji nas čeka za 15-ak dana.

Vezano za uputu i poziv gospodina Vivode da podnesem ostavku ukoliko odgovorim da pitanje nije u mojoj nadležnosti, ističem da, s obzirom na sve gore navedene informacije, ostavku, naravno, ne namjeravam podnijeti.

Štoviše, pozivam člana Gradskoga vijeća Vedrana Vivodu da podnese ostavku budući da je u Gradskom vijeću Grada Rijeke zauzeo mjesto koje pripada srpskoj nacionalnoj manjini, temeljem odredbi Statuta Grada Rijeke. Time su Akcija mladih i on osobno onemogućili pripadnike srpske nacionalne manjine u Rijeci da ostvare svoja prava na dva člana Gradskoga vijeća, a to je svakako bilo upravo u njihovoj nadležnosti., odgovorio je gradonačelnik na vijećničko pitanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari