To je to! Pogledajte golo noćno bordanje na Platku na odličnom umjetnom snijegu!

Foto: Screenshot video

Neki su već testirali umjetni snijeg. I to goli!

Na Platku se već neko vrijeme testira sustav za umjetno zasnježenje koji se pokazao uspješnim pa je gotovo cijela staza Radeševo pokrivena umjetnim snijegom.

Kvalitetu snijega poželio je oprobati i ovaj snowboarder. Učinio je to noću i pomalo neuobičajeno opremljen za ovu aktivnost, no ukusi su različiti. Svakome njegovo veselje!

Podsjetimo, posljednjih tjedan dana na Platku uspješno provodi testiranje sustava za zasnježenje, zahvaljujući kojem je bez centimetra pravog snijega omogućeno skijanje  uz pokretnu traku na donjem dijelu Radeševa.

“Do sada je kvalitetnim umjetnim snijegom u projektu Primorsko-goranske županije i partnera pokriveno 80 posto staze Radeševo, a ukoliko se zadrže niske temperature za dan, dva cijela staza bit će spremna za prve skijaše.  Za to će biti potrošeno oko jedne petine ukupnih kapaciteta vode iz akumulacijskog jezera”, istakli su iz PGŽ.

U ovom trenutku na Platku se nalaze škole skijanja iz Slovenije, točnije Ilirske Bistrice, a tijekom tjedna najavljen je i dolazak veće grupe djece iz osnovne škole u Jelšanama.

U ovoj godini tako ŽUC nastavlja s uređenjem ceste do Platka za što je planirano 2,8 milijuna kuna, a  dodatnih 15 milijuna kuna u proračunu PGŽ pa pripremu projekta gradnje nove četverosedežnice!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari