KRISTALNA DVORANA HOTELA KVARNER

Video | Oko 300 gostiju uživalo u Opatiji na Bečkom balu: Oživljena tradicija koja povezuje gradove i ljude

Nakon trogodišnje pandemijske pauze sinoć je u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner održan Bečki bal

Bečki bal predstavlja svojevrsnu povijesnu sponu Opatije s Austrijom i Bečom.

”Mislim da je to stvarno vrlo popularno po cijelom svijetu tako da možemo reći stvara kulturne i međuljudske veze između nas i Hrvatske i drugih zemalja”, rekao je Josef Markus Wuketich, veleposlanik Republike Austrije u RH za Kanal Ri.

Osim u Beču, bečki balovi koje podržava Grad Beč održavaju se i u nekoliko velikih svjetskih gradova izvan Austrije. Među svim tim gradovima Opatija je najmanji.

“Nekad je to bio bečki tjedan. Ove godine su to dva dana, sljedeće godine već idemo korak dalje. Vraćamo ono gdje smo stali 2019. godine prije pandemije”, rekao je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Sinoć je u dvorani bili oko 300 gostiju koji su nam, kao nekada, došli iz Beča, Trsta, Ljubljane i Zagreba. Gosti na Balu uvijek iznova uživaju u plesnim koracima izvorne bečke škole.

Kao i svaki, tako je i ovaj Bečki bal imao humanitarnu notu. Prikupljala su se sredstva za slijepu djevojčicu oboljelu od raka, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari