U EKLOPU EU PROJEKTA

Okrugli stol „Obitelj u centru prostora podrške“

U sklopu europskog projekta „ProstoRi podrške – program savjetovališta u zajednici“ u zgradi Grada Rijeke održan je okrugli stol „Obitelj u centru podrške“ s ciljem poticanja na konstruktivnu raspravu o sinergijskim načinima odgovora stručnjaka na potrebe obitelji u zajednici.

Cilj dvogodišnjeg EU projekta „ProstoRi podrške – program savjetovališta u zajednici“ je uspostavljanje savjetovališta u zajednici s ciljem povećanja dostupnosti psiholoških i socijalnih usluga osobama u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti radi sprječavanja kronifikacije psiholoških poteškoća i institucionalizacije te lakšeg uključivanja osobe na tržište rada.

Na okruglom stolu sudjelovali su nositelji i partneri projekta “ProstoRi podrške“ te stručnjaci Zavoda za socijalni rad, Obiteljskog centra, Savjetovališta za djecu i mlade Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Psihološkog savjetovališta Sveučilišnog savjetovališnog centra i predstavnici ostalih relevantnih organizacija i institucija.

Na okruglom stolu razgovaralo se o potrebama i socijalnim uslugama obitelji u zajednici, potrebama djece i mladih te o suradnji i mogućnostima širenja socijalnih usluga za obitelj.

Nositelj projekta „ProstoRi podrške – program savjetovališta u zajednici“ je Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka (UZOR) uz partnerstvo Udruge Terra i Grada Rijeke.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 265.438,65 EUR (1.999.947,52 kuna) i u potpunosti je financiran iz  Europskog socijalnog fonda – Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”, putem mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari