STIŽE NEVRIJEME

Oluja stigla u Sloveniju! Jaka tuča razbija stakla na automobilima, izdano upozorenje i za našu regiju!

Foto: Screenshot/ Net.hr

U Hrvatskoj je upaljen crveni meteoalarm za zagrebačku i osječku regije. Lokalno prijeti grmljavinsko nevrijeme uz prolazno olujan vjetar i tuču, piše Net.hr.

Snažna promjena nakon vrućina i toplinskog vala. I to ne samo kod nas, kod susjeda je već počelo, Naime, velik dio zemlje zahvatilo je jače nevrijeme izdato narančasto meteoupozorenje.

“Zbog velikih razlika između dviju zračnih masa možemo očekivati ​​vrlo labilnu atmosferu. Bit će predfrontalnih nevremena koja mogu prerasti u lokalne oluje. Najviše bure očekujemo u poslijepodnevnim satima, kada će se nevrijeme pojaviti gotovo posvuda u zemlji. Zbog jake spiralnosti možemo očekivati ​​razvoj izoliranih superćelijskih oluja koje će lokalno donijeti jak vjetar i tuču. Zbog izrazito nestabilne atmosfere nevrijeme će biti moguće posvuda, zbog čega je praktički cijeli pojas od Italije, Slovenije, Hrvatske i Mađarske klasificiran kao 2. stupanj opasnosti”, piše Neurje.si.

Kod slovenskog Novog mesta pada tako jaka tuča da razbija stakla na automobilima.

Što se tiče Hrvatske,prema prognozi DHMZ-a upaljen je crveni meteoalarm za zagrebačku i osječku regiju. Lokalno prijeti grmljavinsko nevrijeme uz prolazno olujan vjetar i tuču.

“Poduzmite mjere samozaštite i djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih tijela. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti”.

Gospićka i karlovačka regija su pod žutim upozorenjem te je i tu moguće lokalno jače grmljavinsko nevrijeme, vjetar i tuča. Riječka regija je pod narančastim upozorenjem, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari